شنبه, 5 خرداد 1397
عنوان : برگزاری گردهمایی محققان معین منطقه 5 كشور با حضور دكتر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج كشاورزی
 ۱۳۹۶/۱۰/۲۳

برگزاری گردهمایی محققان معین منطقه 5  کشور با حضور دکتر اسکندر زند ، معاون وزیر  و رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی

در روز چهارشنبه  20 دی ماه 96  اولین گردهمایی محققان معین منطقه 5 کشور ( خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، سیستان، بلوجستان، کرمان و جنوب کرمان)  به عنوان اولین گردهمایی منطقه ای  محققین در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار گردید. آقایان دکتر زند معاون  وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر خاوازی معاونت ترویج و دکتر زارع فیض آبادی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، روسای سازمان های جهاد کشاورزی و روسای مراکز تحقیقات و آموزش منطقه 5 کشور، مدیران دفاتر ستادی معاونت ترویج، دبیران کارگروه های پژوهشگر مروجان ارشد ملی، دبیران مناطق پنج گانه سازمان و محققین معین منطقه 5 در مشهد برکزار گردید، در ابتدا دکتر مویدی دبیر منطقه 5 و رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ضمن خیر مقدم به حضار ،  مدعوین و محققین معین ، طی گزارش خود ، پیرامون  جمع بندی اطلاعات  منطقه  اظهار داشت:  در این منطقه جمعا  193 نفر محقق معین در بیش از 200 مرکز جهاد کشاورزی فعالیت دارند و  در امر مدیریت دانش موثر و نقش آفرین هستند.

سپس دکتر اسکندر زند  طی سخنانی  به تشریح نقش پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین در امر مدیریت  دانش در قالب نظام نوین ترویج پرداخت و در این رابطه اظهار داشت  که در سیستم ارتقاء و ترفیع سازمان در هیئت امنا و هیئت ممیزه به نحوی تغییر داده شده که این گونه فعالیت ها در ارتقاء و ترفیع بسیار پررنگ تر دیده شوند و هنوز هم اگر لازم باشد امکان تغییر آن هست.

وی همچنین طرح نظام نوین ترویج را یکی از طرح های مهم در سطح وزارت جهاد کشاورزی برشمرد  و نقش محققین معین را دراین طرح در امر مدیریت دانش بسیار مهم و بی بدیل دانستند و ازهمه محققین و به ویژه محققین با سابقه خواستند که در این امر مشارکت جدی و فعال داشته داشته باشند.

در ادامه دکتر خاوازی معاون ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن اعلام تاریخچه طرح نظام نوین ترویج ، به تشریح سطوح فعالیت برای ارائه  نتایج و یافته های تحقیقاتی تا سطح مزرعه و بهره بردار در مراکز جهاد کشاورزی پرداخت  و ارتباط بین محققین معین و کارشناسان پهنه و مروجان و همچنین مدیریت دانش در سطوح مختلف نظام نوین ترویج و نقش مهم محققین معین  این طرح را ارائه نمود.

سخنران بعدی دکتر بیژن کاووسی از محققین معین استان فارس بود  و به عنوان یک مورد موفق ، به ارائه فعالیت های خود در زمینه باغبانی پرداخت .

آخرین سخنران بخش صبح این گردهمایی آقای مهندس مجتیی مزروعی بود که ضمن خیر مقدم به مهمانان و خدا قوت به محققین معین و برگزار گنندگان این گردهمایی  به تشریح برنامه های استان در این خصوص پرداخت .

در ادامه از 7 نفر محقق معین نمونه کشوری در این گردهمایی توسط معاون محترم وزیر با اهداء لوح و هدایایی تقدیر به عمل آمد.

در انتهای برنامه بخش صبح جلسه پرسش و پاسخ و پانل گفتگو برگزار گردید و در خصوص وظایف و نقش محققین معین در نظام نوین ترویج بحث و تبادل نظر شد.

ضمنا، همزمان با برگزاری گردهمایی، نمایشگاهی از فعالیت ها و نشریات ترویجی توسط مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی منطقه 5 برپا شد که مورد استقبال و بازدید شرکت کنندگان قرار گرفت.