دوشنبه, 25 تير 1397
عنوان : ازكتاب مجموعه قوانین و مقررات حقوقی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی رونمایی شد
 ۱۳۹۶/۱۲/۲۳

ازکتاب مجموعه قوانین و مقررات حقوقی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب "مجموعه قوانین و مقررات سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی" روز چهارشنبه 23 اسفندماه جاری با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان، معاونان سازمان، مهندس تفقدی پور مدیرکل امور املاک دولتی، مهندس پورسیدی مشاور معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی و مسوولان دفاتر حقوقی موسسه ها و مراکز تحقیقاتی استانها در سالن فجر سازمان برگزار شد.

دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان طی سخنانی از همکارانی که در تالیف کتاب مجموعه قوانین و مقررات سازمان همکاری داشته اند اعم از همکاران داخل و خارج وزارت جهاد کشاورزی تقدیر نمود و  فعالیت مهندس ناظری و سایر همکاران وی را  بسیار پراهمیت برشمرد. وی با تشریح این موضوع که در سازمان تحقیقات کشاورزی به دلیل هیأت امنا یی بودن آن را از حیث تنوع وظائف و فعالیت ها دارای قوانین ویژه و خاصی دانست و با اشاره به اینکه قوانین و مقررات هیات امناء و یا اساسنامه موسسه ها، آئین نامه ها، قوانین اعضای هیات علمی و غیرهیات علمی و تشکیلاتی وجود دارد این تنوع را امری اجتناب ناپذیر  بیان داشت. وی با اشاره به اینکه  برای جلوگیری از هرگونه مشکلی لازم است قوانین سازمان هرساله به روز شود ، درخصوص مستندسازی املاک سازمان خاطرنشان ساخت: در بحث مستندسازی حوزه های متعددی وجود دارد که باید ساماندهی شود و برای این کار همه دوستان باید با یکدیگر همکاری داشته باشند همچنین  از کارهای دیگر ساماندهی قراردادها است که باید  برطبق ضوابط و مقررات خواسته شده به صورت سیستمی انجام شود. رئیس سازمان پیگیری طرحها و لوایح قانونی سازمان را در مجلس شورای اسلامی مهم ارزیابی کرد و تکمیل آن را از کارهای مهم سال آینده برشمرد. وی مساله مالکیت معنوی را نیز از کارهای مهم وزارت جهاد کشاورزی دانست که باید در کل وزارتخانه بر روی آن کار شود. دکتر زند افزود: تکامل جامعه و سازمان به تکامل قوانین، اجرای درست و نظارت بر اجرای قوانین دانست که این امر می تواند ضمن پر کردن خلاء ها سازمانی شفاف و پاسخگو داشته باشیم .

مهندس فرجام ناظری مدیر دفتر حقوقی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی طی سخنانی ضمن بیان اهمیت تدوین و تالیف کتاب مجموعه قوانین و مقررات سازمان، به دستور دکتر زند رئیس  سازمان اشاره و بیان کرد در سال 94 با دستور رئیس سازمان کارها برای جمع آوری و چاپ قوانین و مقررات سازمان آغاز شد اما با گذشت زمان و بررسی که توسط همکاران در دفتر بعمل آمد به این نتیجه رسیدیم اگر سازمان بخواهد مجموعه قوانین و مقررات خود را چاپ کند باید اطلاعات مربوطه بسیار جامع و مانع و در برگیرنده تمامی قوانین حوزه سازمان باشد و نهایتا این کتاب که برای استفاده کلیه مدیران قابل بهره برداری است به رشته تحریر درآمد . وی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات به دلیل وسعت ، پراکندگی و تنوع فعالیت ها نیاز به تشکیل واحد های حقوقی دارد و لازم است در تشکیلات سازمان به آن توجه شود از مدیرکل منابع انسانی و نوسازی اداری سازمان خواست تا در این خصوص اهتمام لازم را بعمل آورند.  مهندس فرجام ناظری در مورد تشکیل کارگروه های جمع آوری اطلاعات اظهار داشت: با تشکیل کارگروه در ستاد سازمان در دفتر حقوقی و مشارکت  و همکاری و مکاتبه با موسسه ها و مراکز تحقیقاتی کار تدوین کتاب را به انجام رساندیم.  مهندس ناظری با تشریح این موضوع که تاریخ تشکیل و آغاز فعالیت تعدادی از موسسه های تابعه سازمان حتی قبل از تشکیل سازمان تحقیقات در سال 1353 بوده ابراز داشت: لازم بود با تمامی موسسه ها مخصوصا آنها که سابقه بیشتری داشتند مکاتبه و در نهایت با مشورت آنان این کتاب تدوین شود. مدیردفتر حقوقی سازمان افزود: کتاب حاضر طی دو سال کار مستمر و جلسات متعدد هفتگی و در دو جلد،  1000 صفحه با  9 فصل بندی با توجه به تخصص های مختلف  سازمان تنقیح و چاپ شد و  در نظر است در سال 97 به صورت رسمی به همه مراکز و موسسه های تحقیقاتی ابلاغ شود.

دکتر پورسیدی مشاور معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی در سخنان خود اظهار داشت: با توجه به اینکه مدیران سازمان تحقیقات با تخصص ها و گرایش های مختلف کشاورزی هستند، بواسطه مسوولیت مدیریتی که دارند ناچارند از قوانین و مقررات  اطلاعات کافی داشته باشند و از آنجا که مدیریت همراه قانون است هراقدامی که انجام می شود یک قالب و ظرف حقوقی است که  در آن چارچوب فعالیت ها شکل می گیرد، لذا دانستن قانون بسیار ضروری است. وی با انتقاد به این موضوع که تعدادی از موسسه ها و مراکز تحقیقاتی تابعه سازمان فاقد کارشناس حقوقی هستند و با اشاره به این موضوع که کار مسوولین حقوقی در سازمان، نقش و اهمیت ویژه ای دارد اظهار داشت: من طی سه سال گذشته در بحث مستند سازی ، دعاوی و سایر کارها در جریان فعالیت مهندس ناظری و زحمات زیاد ایشان بوده ام این اقدام که رونمایی از کتاب مجموعه قوانین و مقررات سازمان است اقدامی مبنایی، اساسی و ماندگار است که به نام ایشان ثبت خواهد شد، همچنین ایجاد یک پست حقوقی اولیه در مراکز و سازمانها قدم بعدی بسیار موثر و مفید بوده است البته این مقدمه کار است و باید کارهای مفید دیگری انجام یابد. وی با ارائه تعاریفی از قانون اظهار داشت: اثرقانون تنظیم روابط است و تمامی مدیران باید کارهای خود را در راستای قوانین انجام دهند و از آنجا که  تحت نظارت دستگاه های نظارتی هستند جدای از بحث مدیریتی، ایجاب می نماید قانون را مبنا دانسته و بکارگیرند و اگر چه کارهایشان تخصصی است اما وجود کارشناسان حقوقی بسیار ضروری می باشد.

سپس با حضور دکتر اسکندر زند رئیس سازمان، دکتر زارع فیض آبادی معاون سازمان، مهندس ناظری و سایر مدیران حاضر در جلسه از کتاب "مجموعه قوانین و مقررات سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی" رونمایی شد همچنین از مسوولان دفاتر حقوقی موسسه ها و مراکز تحقیقاتی با اهداء لوح سپاس، تجلیل به عمل آمد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی