يکشنبه, 3 تير 1397
عنوان : حضور دكتر اسكندر زند معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج كشاورزی در شورای پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال وبذر
 ۱۳۹۷/۰۳/۲۲

حضور دكتر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در شورای پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال وبذر

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ،  یک شنبه  بیستم خرداد ماه 1397 از ساعت 9 صبح ، شورای پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر با حضور دکتر اسکندر  زند معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی و هیات  همراه و  دکتر نجفیان ( رییس  موسسه  ) ، معاونین و روسای  بخش های تحقیقاتی  ، در اتاق شورای موسسه برگزار  و بمدت 4 ساعت ادامه داشت .

در این جلسه که به منظور بحث و تبادل نظر درمورد فعالیت های موسسه،چالش هاو کمبودها،نحوه همکاریهای مشترک با پروژه های بین المللی ( از جمله پروژه مرکز تحقیقات بین المللی سیمیت و...  ) انجام شد ،  ابتدا  دکتر نجفیان رییس  موسسه ضمن خیرمقدم به حاضرین، طی سخنانی  به تشریح  فعالیت ها و دستاوردهای موسسه پرداخت و در ادامه سخنان خود  در ارتباط با اثرگذاری ارقام معرفی شده توسط موسسه در عرصه کشاورزی و تولید بذور پرورشی ارقام زراعی ،  مطالب  مبسوطی را بیان نمود .

محورهای سحنان ارائه شده دکتر نجفیان عبارت بودند از :  افزایش تعداد ارقام جدید معرفی شده  (نسبت به سالهای گذشته )، واگذاری ارقام به بخش خصوصی، همکاری مستمر و مفید با بخش اجرا و معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی ، ایجاد پایلوت های بذری ارقام معرفی شده و حمایت های مالی ازاین پروژه ها،ارتباطات بین المللی با مراکز تحقیقاتی مانند مرکز تحقیقات بین المللی سیمیت و ایکاردا .

رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر  بزرگترین چالش پیش رو ی موسسه را کمبود نیروی انسانی متخصص  دانست و در این راستا ، لزوم جذب نیروی انسانی ماهر را بسیار ضروری برشمرد.  وی همچنین ضرورت به روز رسانی زیر ساخت های موسسه  را مورد  تاکید قرار داد.

همچنین  دکتر مقدم معاونت پژوهشی و فناوری و انتقال یافته های موسسه ضمن خوشامدگویی به حاضرین، درارتباط با وظایف حاکمیتی موسسه مطالبی را بیان نمود  و خواستار بازنگری در برنامه های ملی تحقیقات،جلوگیری ازموازی کاری تحقیقاتی،جلوگیری از تداخل و همپوشانی برنامه های تحقیقاتی بین المللی با فعالیت های موسسه، رفع کمبود نیروی انسانی متخصص، و همچنین جذب        تجهیزات و امکانات شد. سپس هریک از روسای  بخش ها ضمن مروری کوتاه بر فعالیت های بخش های مربوطه، مطالب مورد نظر خود را  بیان نمودند که اکثرا بر روی مسائلی چون  کمبود نیروی انسانی متخصص، کمبود تجهیزات  و امکانات تاکید داشتند.

همچنین در ارتباط با طرحهای خاص، توجه جدی و حمایت مالی بیشتر از ارقام داخلی و پایلوت های آنها، توجه به امنیت غذایی، توجه به زیرساخت ها و برنامه های تحقیقاتی بخش ها ، مطالب  مهمی بیان شد.

در ادامه جناب آقای دکتر زند معاون محترم وزیر و رییس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی ضمن تشکر و قدردانی از برگزارکنندگان این جلسه مطالب و رهنمودهای مهمی در ارتباط با موضوعات مطرح شده در جلسه و راهکارهای مناسب برای چالش های پیش رو بیان نمود. وی  لزوم داشتن برنامه های محتوایی،برنامه های چابک سازی، برنامه های معماری و نوسازی تحقیقاتی و برنامه های انتقال یافته ها را بسیار مهم  برشمرد  و خواستار تهیه وارسال برنامه ای مدون برای توسعه سورگوم و ارزن و برنامه ای  مشخص برای بهره برداری از ذخایر توارثی بانک ژن به سازمان شد.  مشارالیه همچنین  تشکیل شرکت دانش بنیان دانه های روغنی، تهیه طرحهای خاص برای بخش تحقیقات سبزی های زراعی و حبوبات آبی را  بسیار مهم برشمرد.

در ادامه جلسه  پیرامون نحوه تدوین برنامه راهبردی مدیریت و پشتیبانی و سایر مسایل مرتبط  ، بحث و تبادل نظر شد.