پنج‌شنبه, 30 خرداد 1398
عنوان : با حضور دكتر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج كشاورزی ، نخستین گردهم‌آیی محققان معین منطقه چهار كشور در كرمانشاه برگزار شد
 ۱۳۹۷/۰۴/۰۵

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

دانش در تولید گندم باعث تداوم و پایداری در خودکفایی تولید این محصول شده است

نخستین گردهم‌آیی محققان معین منطقه چهار کشور در استان کرمانشاه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی معاونت ترویج نخستین گردهم‌آیی محققان معین منطقه چهار کشور و سومین جلسه محققان معین با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، دکتر خاوازی معاون ترویج و سرپرست مؤسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی جهاد کشاورزی، مشاوران و مدیران معاونت ترویج، دوشنبه 4 تیر سال جاری در استان کرمانشاه برگزار شد.

در این گردهم‌آیی رؤسای مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان‌های کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، همدان، مرکزی و پژوهشکده‌های گل و گیاهان زینتی و خرما و میوه‌های گرمسیری حضور داشتند.

در افتتاحیه این مراسم دکتر زند معاون وزیر و رئیس سازمان با تاکید بر این که انتقال یافته‌های تحققیاتی در اولویت سیاست های سازمان است، رویکردهای مهم  سازمان در دوره پیش رو را تشریح نمود. وی نقش تحقیقات کشاورزی را در افزایش تولید گندم و پایداری خودکفایی این محصول استراتژیک، مهم دانست و بیان داشت محققان ما ضمن مطالعه برنامه امنیت غذایی ایران با  هدف تامین غذای جمعیت چندمیلیون نفر ، راهکارهای لازم را برای به کارگیری شیوه های نوین علم و فناوری در افزایش تولیدات کشاورزی مورد بررسی قرار داده اند.
رئیس سازمان هم چنین با اشاره به نقش سایر عوامل موثر در تولیدات کشاورزی از جمله بازار، نیروی ماهر، تکنولوژی، نظام دانش و اطلاعات را در صورتی برای رونق کشاورزی کشور موثر دانست که سهم نوآوری در آن بیشتر شود. وی با ارائه آماری از جایگاه ایران از نظر رشد نوآوری در مقایسه با کشور های دیگر ، توجه به نوآوری را در تبدیل ثروت حداقلی به حداکثری و ایجاد ارزش افزوده حاصل از دانش و پژوهش، حائز اهمیت دانست.

در ادامه همایش دکتر خمیس آبادی دبیر شورای تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی منطقه چهار و رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، به ارائه گزارشی درخصوص فعالیت‌های محققان معین و دستاوردهای مهم استان پرداخت.

دکتر شهبازی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه، افزایش بهره‌وری عوامل تولید را مهم ترین چشم انداز نظام نوین ترویج عنوان کرد و آن را شامل  3 محور مهم پهنه‌بندی عرصه‌های تولید، مدیریت دانش و ساماندهی مراکز خدمات کشاورزی دانست. وی با اشاره به نقش مشارکت محققان معین در انتقال یافته‌های تحقیقاتی و دانش فنی به مراکز جهاد کشاورزی استان آن را در  تحول بخشی و  شکل گیری ایده های نو موثر خواند.

دکتر شهبازی هم چنین با اشاره به کسب رتبه برتر استان کرمانشاه در نظام نوین ترویج از سوی وزیر محترم جهادکشاورزی خاطر نشان ساخت این استان به دستاوردهای مهمی در زمینه‌ افزایش میزان تولید محصولات زراعی، توسعه باغ‌های مدرن، کشت به‌موقع محصولات کشاورزی، ارتقاء بخش آبیاری، مبارزه با آفات و غیره دست یافته است.

این مراسم با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیر جهادکشاورزی  و هیأت همراه در ایستگاه تحقیقاتی مهرگان و یکی از باغ‌های مدرن استان کرمانشاه ادامه یافت و در بخش دیگر این گردهمایی، جلسه مشترک کارگروه‌های پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین در پنج کارگروه مجزا با عناوین، آب و سامانه‌های آبیاری، زراعت، باغبانی، دام و طیور و آبزیان و منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار شد.

شایان ذکر است بخش پایانی گردهم‌آیی محققان معین منطقه چهار کشور و سومین جلسه محققان معین به برگزاری جلسه پرسش و پاسخ با حضور دکتر خاوازی معاون ترویج و سرپرست مؤسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی جهاد کشاورزی اختصاص یافت و حاضران به بحث و تبادل نظر  در خصوص مسائل جاری پرداختند.