به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، نشست تخصصی خبرگانی "خاکورزی و کاشت محصولات پاییزه در استان خوزستان" با حضور متخصصین مرتبط با موضوع از مرکز، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان و تعدادی از مدیریتهای جهادکشاورزی استان برگزار شد.
در ابتدا؛ سید بهرام اندرزیان رئیس مرکز طی سخنانی ضمن خوشامدگویی به حاضران، با اشاره به اهمیت خاک گفت: ۹۵ درصد غذای انسان از زمین به دست میآید به همین جهت خاک بهعنوان یک منبع طبیعی در استقرار کشاورزی پایدار نقش اساسی دارد.
وی افزود: تا سال ۲۰۳۰ تولیدات کشاورزی کشور میبایست ۴۵ درصد افزایش یابد، این در حالی است که منابع آبی کشور بیش از ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت و باتوجهبه افزایش جمعیت و محدودیتهای موجود لازم است منابع تولید بهویژه خاک حفظ و تقویت شوند.
در ادامه؛ جعفرنژادی عضو هیئتعلمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز ضمن بیان برخی چالشهای خاکهای استان اظهار داشت: عمده مشکلات خاکهای استان شامل شوری، بافت سنگین، کمبود شدید میکروارگانیسمها و مواد آلی است.
حبیبی اصل، عضو هیئتعلمی بخش فنی مهندسی مرکز با اشاره به روشهای مناسب خاکورزی در کاشت محصولات مختلف زراعی، آخرین توصیههای فنی را نیز ارائه داد.
وی اضافه کرد: باتوجهبه افزایش هزینههای تولید و مشکلات مرتبط با منابع آبوخاک، مناسبترین روش خاکورزی و کاشت را اجرای کشاورزی حفاظتی دانست.
حبیبی تأکید کرد: انجام کشاورزی حفاظتی علاوه بر کاهش هزینهها و انرژی مصرفی در تولید محصولات کشاورزی، باعث افزایش حاصلخیزی خاک و پایداری منابع تولید خواهد شد.
در این نشست؛ شیرالی، مسئول اجرای طرح گندم بنیان سازمان جهاد استان با ارائه گزارشی از روند اجرای پایلوت کشاورزی حفاظتی که به مدت پنج سال در جنوب استان انجام شد، گفت: نتایج این پایلوت نشان داد که کشاورزی حفاظتی موجب افزایش عملکرد محصول شد. علاوه بر این، حاصلخیزی و مواد آلی خاک نیز بهبود یافت.
در ادامه؛ ناصری معاون کشاورزی شرکت توسعه نیشکر دهخدا با اشاره به نقش و اهمیت تناوب زراعی در کشت نیشکر خاطرنشان کرد: تناوب محصولات زراعی مانند گندم، کلزا و چغندرقند با نیشکر موجب افزایش قابلتوجهی در عملکرد تولید نیشکر شد.
خراسانی، عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز، یکی دیگر از سخنرانان با ذکر تجربیات خود در زمینه روشهای مناسب خاکورزی و کاشت محصولات زراعی گفت: در حال حاضر، طراحی و ساخت دستگاه شورسنج هوشمند خاک در دست بررسی است.
در پایان؛ با تشکیل یک پنل تخصصی با حضور محققین و متخصصین مربوطه، ضمن تبادل نظر علمی، به سؤالات حاضرین نیز پاسخ داده شد.
گفتنی است؛ این نشست در تاریخ 7 آبان در محل معاونت آموزش مرکز برگزار شد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک کنید






