• ساعت : ۱۳:۴۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۱۰ 
  • تعداد بازدید : 161
در اکوسیستم تالاب انزلی؛
جمعیت، تولید مثل و رژیم غذایی (Carassius gibelio)تحلیل نقش ماهی كاراس
در سخنرانی علمی کیوان عباسی رنجبر، به ترکیب گونه ای و میزان صید گونه های ماهیان غیربومی ایران و تالاب انزلی از جمله،ماهی کاراس و اثرات مثبت و منفی آنها در منابع آبی کشور پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی کشور_ گیلان، سخنرانی علمی تحت عنوان "جمعیت، تولیدمثل و تغذیه ماهی کاراس (Carassius gibelio) در تالاب انزلی" توسط کیوان عباسی رنجبر، عضو هیئت علمی این پژوهشکده، با حضور جمعی از پژوهشگران، اساتید و کارشناسان حوزه شیلات و آبزی‌پروری در سالن همایش پژوهشکده برگزار شد.

کیوان عباسی رنجبر در این سخنرانی به ترکیب گونه ای و میزان صید گونه های ماهیان غیربومی ایران و تالاب انزلی از جمله: ماهی کاراس و اثرات مثبت و منفی آنها در منابع آبی کشور و سپس پراکنش، تولیدمثل و رژیم غذایی ماهی کاراس که جزء سه ماهی غالب تالاب انزلی است، پرداخت.

وی گفت: این ماهی در تالاب انزلی و منابع آبی راکد و نیمه راکد در پایین دست رودخانه ها است. همچنین فراوانی ماهی کاراس را در تالاب انزلی طی سال های 1395 و 1396 در مناطق تالاب انزلی به طور متوسط 20 درصد، در رودخانه های تالاب به طور متوسط 4 درصد و در بازار ماهی فروشان بندر انزلی 10 درصد تعداد ماهیان بوده است.

در ادامه گفت: که تخمریزی این ماهی در تالاب انزلی حدود 7 تا 8 ماه از سال بوده و ماده ها حدود 85 درصد و نرها حدود 15 درصد جمعیت را تشکیل داده اند و تخمریزی بیشتر به شیوه ماده زایی انجام می گردد. بررسی رژیم غذایی ماهی کاراس در تالاب انزلی نشان داد که در روده کاراس، 45 جنس جلبکی (فیتوپلانکتون یا پریفیتون)، 16 تاکسون زئوپلانکتونی، 4 کفزی و یک ماهی استخوانی) و جمعا 66 نوع طعمه مشاهده شد که در بین جلبک ها شاخه های اوکروفیتا با 20 جنس، سیانوباکتریا با 7 جنس وکلروفیتا با 6 جنس و در بین زئوپلانکتون ها، روتیفرا با 5 جنس، آرتروپودا با 4 جنس و آمبئوزوآ با 3 جنس متنوع تر بودند. همچنین از نظر فراوانی در بین بی مهره گان، کرمها با حدود 39 درصد و لاروهای شیرونومید با حدود 28 درصد، در بین جلبک ها، جنس های Nitzschia، Cyclotella و Oscillatoria به ترتیب با حدود 35، 12 و 10 درصد و در بین زئوپلانکتون ها جنس های Centropyxis، Cyclops، Brachionus و Alona به ترتیب با حدود 22، 19، 12 و 11 درصد تعداد غالب بودند.

عباسی رنجبر به چالش‌های ورود و تهاجم ماهیان غیربومی از جمله: کاراس اشاره کرد و گفت: که برای مقابله با ورود و کنترل جمعیت آنها، بایستی اقدامات جدی با روش های مناسب (بیولوژیک، مکانیکی) اتخاذ شود و در غیر این صورت، همه منابع آبی کشور آلوده به آنها شده و جبران خسارت های آنها، هزینه بسیار بالایی در پی خواهد داشت.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0