رئیس سازمان تات اعلام کرد:
ایجاد ارزش یک میلیارد و 100 میلیون دلاری با تحقیقات کشاورزی
رئیس سازمان تات ارزش ایجاد شده بهوسیله تحقیقات محققان تنها دو موسسه زیر مجموعه این سازمان را 100 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: اعتباری که دریافت میکنیم کمتر از هفت تا هشت درصد این رقم است
به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از خبرنگار ایانا، سید مجتبی خیام نکویی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از موسسه تحقیقاتی واکسن و سرمسازی رازی در جمع خبرنگاران، بیان کرد: سازمان تات از ۲۱ موسسه و مرکز ملی، ۳۴ مرکز استانی و ۳۱۴ ایستگاه تحقیقاتی در کشور دارد و مهمترین هدف آن تحقق امنیت غذایی پایدار در کشور است.
وی ادامه داد: سازمان تات حدود ۹۶ رقم گندم متناسب با اقلیمهای مختلف کشور معرفی کرده است و پس از انقلاب بهطور متوسط سالانه ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم به عملکرد گندم اضافه شده است. این ظرفیت وجود دارد که با تمام محدودیتهای آب، تغییرات اقلیم و … غذای مردم در کشور تامین شود.
رئیس سازمان تات افزود: در جنگ اوکراین و روسیه کشورهای زیادی دچار مشکل در تامین غذا شدند اما ایران با وجود محققان و ظرفیت علمی و پژوهشی میتواند به خودکفایی برسد. خوشبختانه با اعمال نظر معاون رییس جمهور و سازمان امور استخدامی امسال و سال آینده نیروی انسانی تقویت میشود.
وی ادامه داد: اگر تولیدات موسسه تحقیقاتی سرم سازی نبود سالانه ۴۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج میشد و اگر هسته اولیه بذر گیاهان مختلف نیز تولید نمیشد، سالانه ۷۰۰ میلیون دلار بذر از خارج وارد میشد که حتی ممکن بود با مناطق مختلف نیز سازگار نباشد. همین دو مورد یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار ارزشی است که سازمان تات برای کشور ایجاد کرده و اعتباری که دریافت میکنیم کمتر از هفت تا هشت درصد این رقم است اما انگیزه محققان بسیار قوی است.
خیام نکویی بیان کرد: سازمان تات از نظر جایگاه بینالمللی، رتبه 70 در میان سازمانها و مراکز تحقیقات کشاورزی دنیا، رتبه 63 از نظر دستاورد و رتبه 72 از نظر نوآوری را داراست .
رئیس سازمان تات اضافه کرد: ۸۴ درصد واکسنهای مصرفی پزشکی، ۹۳درصد واکسنهای مصرف دامی، ۳۲ درصد واکسنهای مصرف طیور و ۵۰ درصد سرمهای درمانی به ارزش 400 میلیون دلار توسط سازمان تات تولید میشود.
وی گفت: بیش از ۹۸درصد هستههای اولیه بذور اصلاح شده محصولات زراعی به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار توسط سازمان تات تولید میشود. همچنین باغ گیاهشناسی ملی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور جزء هفت باغ گیاهشناسی دنیا است.

