به گزارش روابط عمومی سازمان تات، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری «سال سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است، افزود: «یکی از مهمترین جنبههای این سرمایهگذاری، توجه به منابع انسانی بهعنوان قلب تپنده نظام اداره کشور است. آموزش و جذب نیروی انسانی از ضروریترین حوزهها در این مسیر هستند.»
گلمحمدی با مروری بر گذشته سازمان، توضیح داد: «سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حاصل ادغام سه بخش جداگانه (آموزش، تحقیقات و آموزش) بود که از سال ۱۳۸۳ به شکل یکپارچه و همافزا فعالیت خود را آغاز کرد. این سه چرخدنده، زمانی بهدرستی کار میکنند که با هم حرکت کنند. برخلاف برخی ادعاها، نفوذ دانش در بخش کشاورزی بسیار جدی و تأثیرگذار بوده است. افزایش تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن در ابتدای انقلاب به حدود ۱۳۰ میلیون تن، حاصل همین نفوذ دانش است.»
وی افزود: «وقتی میانگین عملکرد گندم از ۲ تن به بالای ۴ تن افزایش یافته، بیماریهای دامی و انسانی ریشهکن شده و روشهای پرخطر مصرف سموم حذف شدهاند، این یعنی سازمان تات در خط مقدم حفظ امنیت غذایی کشور ایستاده است. حتی در بحرانهایی چون جنگ اوکراین، خشکسالی، کرونا و دفاع مقدس، این سازمان نقشی حیاتی ایفا کرده است.»
معاون وزیر همچنین با انتقاد از محدودیتهای موجود در جذب نیروی انسانی تصریح کرد: «در دو سال اخیر، بیش از ۱6۰۰ نفر از نیروهای سازمان و بیش از ۲۰۰ عضو هیئت علمی را از دست دادهایم. این در حالی است که وظایف سازمان، کاهش نیافته، بلکه سنگینتر نیز شده است.»
گلمحمدی از همکاری دستگاههای مختلف، از جمله معاونتهای اجرایی وزارتخانه، معاونت زراعت، مدیریت منابع و بنیادهای مختلف تشکر کرد و گفت: « این سازمان، مغز متفکر و نهاد تصمیمساز وزارت جهاد کشاورزی است و اگر قرار است کشاورزی دانشبنیان داشته باشیم، باید این مغز را تقویت کنیم.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «ما به آینده امیدواریم، اما باید منطقیسازی ساختارها با نگاه تخصصی و واقعبینانه انجام شود، نه صرفاً کاهش مراکز و تضعیف توان علمی کشور.»
همچنین در این مراسم از ویدیو وال سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رونمایی شد.
