به گزارش روابط عمومی سازمان تات، در این نشست، فرانچسکو روسینی، استاد دانشگاه توسیا، خانم کارلا دیانا، کارشناس ارشد کشاورزی و مشاور شرکت Tenacia، و محمود کاظمی اسفه، متخصص بیوتکنولوژی و مشاور این شرکت، با معاونان و پژوهشگران مؤسسه تحقیقات خاک و آب دیدار و گفتوگو کردند.
روسینی در این نشست با تأکید بر ضرورت جایگزینی کودهای شیمیایی با نهادههای زیستی در کشاورزی اروپا، گفت: گرایش کشاورزان به استفاده از مواد بیولوژیک در تولید محصولات سالم، در حال تبدیلشدن به یک روند غالب است و دولتها نیز با وضع مالیات بر مصرف نهادههای شیمیایی، این مسیر را تسهیل میکنند.
وی با اشاره به چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی در اروپا و دیگر مناطق جهان، افزود: پروژههای متعددی در زمینه اصلاح ژنتیکی، توسعه کودهای زیستی و محرکهای رشد گیاهی در دانشگاه توسیا در حال اجرا است که با همکاری پژوهشگران ایرانی میتواند توسعه یابد.
در ادامه این نشست، معرفی ساختار، ظرفیتها و فعالیتهای مؤسسه تحقیقات خاک و آب انجام شد و طرفین بر شناسایی زمینههای همکاری پژوهشی مشترک تأکید کردند.
به دنبال این نشست، بازدید تخصصی هیأت ایتالیایی از بخش بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک مؤسسه انجام شد. در این بازدید، پژوهشگران ایتالیایی ضمن آشنایی با فعالیتهای تحقیقاتی این بخش، پیشنهاد انعقاد تفاهمنامه همکاری علمی با دانشگاه توسیا را مطرح کردند.
بر اساس پیشنهاد هیأت ایتالیایی، زمینههای همکاری مشترک در قالب پروژههای بینالمللی و با حمایت مالی اتحادیه اروپا، شامل تحقیقات در حوزه کودهای زیستی، محرکهای رشد، تولید بذور پوششدار و جایگزینی کودهای شیمیایی با نهادههای ارگانیک خواهد بود.
این همکاری مشترک در راستای مقابله با چالشهای اقلیمی، توسعه کشاورزی پایدار و ارتقای سطح تبادل دانش فنی و علمی میان دو کشور تعریف میشود.
