به گزارش روابط عمومی سازمان تات ،در این بازدید، آخرین دستاوردهای پژوهشکده در حوزه طراحی، شبیهسازی و تحلیل فرآیندهای جریان آب، فرسایش، رسوب و حفاظت از سواحل و آبراههها معرفی شد.
شبیهسازی فیزیکی و آزمایشگاهی جریان و فرسایش
آزمایشگاه هیدرولیک مهندسی رودخانه، به عنوان یکی از بخشهای فعال پژوهشکده، با بهرهگیری از مدلهای فیزیکی و آزمایشگاهی پیشرفته، فرآیندهای مرتبط با جریان آب، حفاظت سواحل و رسوبگذاری در آبراهها و کانالها را با دقت بالا شبیهسازی و بررسی میکند.
اجرای شبیهسازیهای عددی با دقت بالا برای بازطراحی شبکههای پخش سیلاب
یکی از برجستهترین اقدامات پژوهشکده در سالهای اخیر، اجرای شبیهسازیهای ریاضی و عددی بر پایه دادههای زمینی دقیق است. این شبیهسازیها، برای نخستین بار در دو دهه گذشته و در پی احداث شبکههای پخش سیلاب انجام شده است.
نتایج این مطالعات، به شناسایی نقاط ضعف و مشکلات موجود در عملکرد شبکهها منجر شده و زمینهساز بازطراحی اصولی و بهبود فرآیند آبگیری و بهرهبرداری مؤثر از این شبکهها شده است.
استفاده از فناوریهای بهروز در خدمت حفاظت منابع آب و خاک
در این بازدید، گلمحمدی ضمن قدردانی از فعالیتهای تخصصی پژوهشکده، بر اهمیت استفاده از مدلهای عددی بهروز و تحلیلهای دقیق علمی در طراحی سازههای حفاظتی و مدیریت بهینه منابع طبیعی تأکید کرد و افزود: «ظرفیتهای این پژوهشکده میتواند نقش مهمی در ارتقای بهرهوری، کاهش خسارات ناشی از سیلاب، و حفاظت پایدار از سواحل و رودخانههای کشور ایفا کند.»

