به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی؛ مهدی حسنی، رئیس بخش بهنژادی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند که به منظور ارزیابی وضعیت اجرای پروژههای تحقیقاتی مرتبط در آذربایجان غربی به این استان سفر کرده بود، با حضور در ایستگاه تحقیقات کشاورزی خوی از نحوه پیشرفت اجرای این پروژهها بازدید کرد.
حسنی در این بازدید گفت: بیماری ریزومانیا یا ریشه ریشی و پوسیدگی ریزوکتونیایی ریشه و طوقه از مخرب ترین بیماری های چغندرقند در دنیا هستند که در سالهای اخیر، در اغلب مناطق چغندرکاری کشور از جمله استان آذربایجان غربی شیوع پیدا کرده اند.
وی تصریح کرد: از آنجا که مبارزه با این بیماریهای خاکزاد کاری مشکل است، استفاده از ارقام مقاوم به عنوان بهترین روش برای کنترل این بیماریها در مزارع چغندرقند شناخته شده است.
رئیس بخش به نژادی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر ضمن مثبت ارزیابی کردن روند پیشرفت اجرای پروژههای مرتبط در ایستگاه تحقیقات کشاورزی خوی اظهار کرد: با ادامه این روند، انتظار می رود در آینده ای نزدیک و با پایان یافتن پروژه های در حال اجرا در استان های مختلف کشور، شاهد تولید ارقام جدید داخلی مقاوم به ریزومانیا و پوسیدگی ریزوکتونیایی ریشه و طوقه در جهت اهداف موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند باشیم.
در ابتدای این بازدید حیدر عزیزی، رئیس بخش تحقیقات چغندرقند مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی و تورج علیزاده، محقق ایستگاه تحقیقات کشاورزی خوی به ارائه گزارش جامعی از اجرای عملیات کاشت و داشت این محصول در مزارع تحقیقاتی ایستگاه پرداختند.
عزیزی گفت: در سال جاری چهار پروژه تحقیقاتی مربوط به چغندرقند در ایستگاه تحقیقات کشاورزی خوی در حال اجرا هستند که این پروژهها در زمینه آزمون تعیین ارزش زراعی هیبریدهای مقاوم به ریزومانیا و پوسیدگی ریزوکتونیایی ریشه چغندرقند طراحی شده اند.
گفتنی است؛ ایستگاه تحقیقات کشاورزی خوی در سال 1374 با هدف تامین نیازهای پژوهشی بخش کشاورزی در منطقه شمال استان آذربایجان غربی، با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی و اهمیت اقتصادی محصولات کشاورزی این منطقه به مساحت 20 هکتار تاسیس شده است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید
.jpg)
.jpg)
.jpg)