• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۰۵/۰۱ 
  • تعداد بازدید : 371
روح اله کرمی اسبو در مصاحبه تلفنی با ایران امروز:
ایران یكی از بزرگترین تولیدكنندگان و صادركنندگان خشكبار جهان

روح اله کرمی اسبو در مصاحبه تلفنی با ایران امروز:
ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان خشکبار جهان

روح اله کرمی اسبو عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در مصاحبه تلفنی با برنامه تلویزیونی ایران امروز گفت: صادرات خشکبار برای کشور همواره با ارزش بوده و ارزش اقتصادی بالایی دارد و کشور ایران با توجه موقعیت اقلیمی و خاک حاصلخیزش بعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصولات در جهان می‌باشد. 
به گزارش روابط عمومی سازمان تات روح اله کرمی اسبو ؛  پسته ،کشمش، انجیر و خرما را از جمله مهم‌ترین محصولات خشکبار بکه به بازار جهانی عرضه می‌شوند خواند و افزود: این محصولات بدلیل کیفیت و تنوع زیاد در جهان محبوبیت خاصی دارند ودر میان تنوع محصولات خشکبار، مغز پسته ، در صدر صادرات ایران است. 
وی گفت:ایران در صادرات پسته عمدتا رتبه نخست را در دنیا دارد و در صادرات کشمش سومین کشور صادر کننده است. صادرات خشکبار به دو گروه آجیل‌های خوراکی و میوه های خشک شده تقسیم می شوند که هر کدام شرایط خاصی در فراوری تا صادرات د ارند. 
عضو هیات علمی سازمان تات؛ کیفیت محصولات از لحاظ  ایمنی محصول و عدم آلودگی آن به زهرابه‌های قارچی، آفت‌کش‌ها و میزان بار میکروبی را از مهم‌ترین الزامات صادرات خشکبار به جهان عنوان کرد و اظهار داشت: از اینرو شاخص‌هایی که میتوانند برروی صادرات این محصولات تاثیر بگذارند مورد بررسی بوده و پروتوکل‌های بهداشتی و استانداردهایی که برخی از آن‌ها برای باغداران و صادرکنندگان الزامی هست نیز تهیه گردیده تا صادرات بدون خطر صورت پذیرد. 
وی افزود:در ابتدا استاندارد حدود مجاز در محصولات کشاورزی تدوین گردیده که با استانداردهای دنیا از جمله اتحادیه اروپا و استانداردهای کدکس منطبق شده است.  پس از آن با آشنایی عواملی که سبب آلوده شدن محصولات می شوند استانداردهای لازم تدوین می گردد.
استفاده از آفت کش های توصیه شده و رعایت حد مجاز آن ها نیز می توانند کمک شایانی در صادرات خشکبار نمایند.

6.1.15.0
V6.1.15.0