• ساعت : ۱۲:۵۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۰۷/۰۱ 
  • تعداد بازدید : 380
رئیس بخش تحقیقات نماتدشناسی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور:
لزوم اقدامات مدیریتی برای كنترل نماتدها

رئیس بخش تحقیقات نماتدشناسی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور

لزوم اقدامات مدیریتی برای کنترل نماتدها

 


رئیس بخش  موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، در  مصاحبه‌ با خبرگزاری کار ایران (ایلنا)  با تاکید بر «تهدید تولید مرکبات توسط عارضه‌ای به نام «زوال مرکبات»، اقدامات مدیریتی برای کنترل نماتدها را جدی عنوان کرد.
فرهاد سعیدی نائینی، رئیس بخش تحقیقات نماتدشناسی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در گفت: این عارضه بر اثر برخی نماتدها ایجاد می‌شود که به طور طبیعی در خاک‌ها وجود دارند اما شرایطی مانند تغییرات اقلیمی و تنش‌های محیطی نظیر تنش آبیاری، تغییر PH خاک و... باعث می‌شود که این نماتدها برای درختان ایجاد عارضه کند و در شرایط تنش این نماتدها به همراه دیگر عوامل بیماری‌زا مانند قارچ‌ها و باکتری‌ها به ریشه درخت حمله کرده و باعث صدمه جدی به درخت و نابودی آن می‌شوند.

وی گفت: این عارضه در سال‌های اولیه دهه 70 ابتدا در برخی استان‌های جنوبی کشور مانند بوشهر مشاهده شد و پس از آن به مرور در همه کشور پراکنده شده است اما در استان‌های جنوبی نظیر بوشهر، فارس، کرمان، بندرعباس و... قدرت بیماری‌زایی و خسارت بیشتری دارد و در شمال کشور خسارت چندانی وارد نمی‌کند.

این متخصص نماتدشناسی، از دیگر عوامل شیوع این عارضه را استفاده بدون حساب و کتاب از انواع و اقسام کودها و سموم شیمیایی و صدمه به میکروارگانیسم‌های طبیعی خاک عنوان کرد و گفت: در چنین شرایطی دشمنان طبیعی نماتدها از بین رفته و به گسترش نماتدها کمک می‌کند.

رئیس بخش تحقیقات نماتدشناسی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور از جمله اقدامات لازم برای مهار این عارضه را اقدامات گسترده مدیریتی مانند بهبود استفاده از کودهای شیمیایی، استفاده از نهال سالم و عاری از بیماری، استفاده از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان، مدیریت صحیح باغات و جلوگیری از تنش، برنامه درست آبیاری باغ‌ها و... عنوان کرد و گفت: اگر این عارضه به درستی کنترل نشود، توانایی از بین بردن تولید مرکبات کشور را دارد و تولید این محصول را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.

download (16) copy.jpg

 

6.1.15.0
V6.1.15.0