به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل ازموسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، فرهاد خیری افزود: اهمیت اینگونه دستگاههای نظارتی به دلیل نقش بی بدیلی است که در ایجاد چارچوب های لازم برای تولید و عرضه بذر در سطح ملی و بین المللی دارند.
وی افزود: این چارچوب ها شامل نظام معرفی رقم، نظام حمایت از حقوق مالکیت معنوی بهنژادگران گیاهی و نظام کنترل و گواهی بذر است.
معاون ثبت ارقام گیاهی، بیان کرد : ورود ارقام پرپتانسیل و متناسب با شرایط اقلیمی جدید میتواند به پایداری تولید و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی کمک شایانی کند.
وی ادامه داد: بدیهی است مرحله نخست ورود به تولید بذر شامل ایجاد ارقام جدید پرپتانسیل و متناسب با نظام بهره برداری کشاورزان مختلف میباشد. هرگونه سرمایه گذاری در این امر، بویژه از ناحیه بخش خصوصی، بدون وجود نظام قانونی ثبت و معرفی ارقام جدید گیاهی، همواره با خطر عدم بازگشت سرمایه گذاری صورت گرفته به دلیل تکثیر غیرقانونی رقم مواجه است.
وی گفت: موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال به عنوان مرجع انحصاری معرفی و ثبت رقم تلاش می کند تا با اجرای صحیح آیین نامه های ثبت و معرفی رقم ورود ارقام پرپتانسیل به عرصه کشاورزی را تسهیل و قانونمند کرده و با اعطای حقوق انحصاری مالکیت معنوی به بهنژادگران گیاهی بستر مطمئنی برای سرمایه گذاری بخش غیر دولتی و دانشگاهها برای ورود به عرصه بهنژادی و ایجاد ارقام جدید ایجاد کند.
خیری همچنین به نقش بیبدیل این اقدامات در جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی و دانشگاهها در عرصه بهنژادی اشاره کرد و تصریح کرد: تحقق این اهداف در نهایت به تأمین امنیت غذایی کشور کمک خواهد کرد.
فعالیت های موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در حوزه ثبت و تجاری سازی ارقام جدید گیاهی در شکل زیر منعکس شده است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید
