به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس؛ خدیجه علیجانی، افزود: امروزه با توجه به بحران خشکسالی و تخریب منابع آبی و خاکی، راهی جز تبدیل کشاورزی مبتنی بر شخم و تک یا دو محصولی، به کشاورزی حفاظتی نیست.
وی به ویژگی های کشاورزی حفاظتی نیز اشاره کرد و بیان داشت: کشاورزی حفاظتی رعایت سه اصل منجر به حفظ آب، بهبود سلامت خاک و پایداری تولید در شرایط تغییر اقلیم می شود.
این پژوهشگر افزود: این اصول سه گانه عبارتند از؛ حداقل به هم زدن خاک تا حذف شخم (کشت مستقیم)، حفظ بقایای گیاهی محصول قبلی روی سطح خاک، رعایت تناوب زراعی با کشت حداقل سه گیاه متفاوت در کشت های متوالی که رعایت این سه اصل به صورت همزمان، پیوسته و اصولی به مرور زمان منجر به صرفه جویی در مصرف آب، انرژی، نهاده های شیمیایی، انتشار گازهای گلخانهای و پایداری تولید محصول در شرایط تغییر اقلیم که امروزه با آن مواجه هستیم، می شود.
علیجانی با اشاره به اهمیت کشاورزی حفاظتی خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات ناشی از کم آبی و فرسایش خاک ما ناگزیر هستیم به سمت کشاورزی حفاظتی برویم.
کارمند برتر فارس در جشنواره شهید رجایی ادامه داد: در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس نیز تلاش های بسیار خوبی صورت گرفته تا این تکنولوژی به مزرعه کشاورزان و بهره برداران این بخش عظیم در استان فارس نیز منتقل شود.
وی در پایان تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی موجب می شود تا هم منابع آبی و هم سلامت خاک را حفظ کنیم، لذا در راستای این اهداف که از سیاست ها و وظایف حاکمیتی سازمان تات است، در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در حال فعالیت هستیم.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید