• ساعت : ۱۴:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۰۹ 
  • تعداد بازدید : 156
مدیرکل دفترامور پژوهشی سازمان تات:
توسعه منابع انسانی و ارتقای بهره‌وری، محور تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه كشاورزی است
جهانفر دانشیان، مدیرکل دفترامور پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، با اشاره به ضرورت سرمایه‌گذاری در دو بخش زیرساخت و تولید، تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های توسعه‌ای در بخش کشاورزی، منابع انسانی است که باید هم از نظر کمی و هم کیفی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

 به گزارش روبط عمومی سازمان تات، دانشیان افزود: سازمان تات با ایفای نقش کلیدی در آموزش بهره‌برداران و ارتقای دانش نیروی انسانی، زمینه‌ساز افزایش تولید و بهره‌وری در بخش کشاورزی است. از سوی دیگر، تأمین نیروی انسانی متخصص در حوزه تحقیقات نیز از ارکان اساسی توسعه به‌شمار می‌رود، چرا که پژوهش، بستر اصلی تولید دانش‌بنیان و پایدار است.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار است به اهداف تعیین‌شده در برنامه هفتم توسعه، سند امنیت غذایی و شعار سال دست پیدا کنیم، توجه به منابع انسانی متخصص و توانمند، باید در اولویت تصمیم‌گیری‌ها قرار گیرد.

مدیرکل دفترامور پژوهشی سازمان تات با اشاره به اهمیت خودکفایی در تولید بذر، گفت: بیش از98 درصد نیاز کشور به بذر، از طریق تولید داخلی تأمین می‌شود و جالب آنکه بیش از 90 درصد بذر مصرفیمتعلق به ارقامی است که، توسط سازمان تات توسعه یافته‌اند. تنها حدود 2 درصد از بذر مصرفی وارداتی است که این نیز به‌منظور انتقال فناوری و آشنایی با دانش جدید ضروری است، هرچه در زمینه تولید بذرهیبرید نیاز به سرمایه گذاری در کشور وجود دارد.

دانشیان ادامه داد: برای رسیدن به امنیت غذایی پایدار، باید تولید محصولات کشاورزی از ۱۳۰ میلیون تُن فعلی به ۱۶۰ میلیون تُن افزایش یابد. این هدف در سند امنیت غذایی در افق ۱۰ ساله ترسیم شده، اما برنامه هفتم پیشرفت با سرعت بیشتری این مسیر را دنبال می‌کند.

وی  با اشاره به ارتقای بهره وری در برنامه هفتم پیشرفت افزود: این هدف تنها در صورتی محقق می‌شود که در تمامی حوزه‌ها اعم از دام، طیور، شیلات و محصولات زراعی، ارتقای بهره‌وری و توسعه زیرساخت‌ها صورت گیرد.

به گفته دانشیان، در برخی حوزه‌ها اهداف کمی مشخصی تعیین شده‌اند؛ از جمله در بخش گلخانه‌ای که باید در طول برنامه هفتم به تولید ۱۰ میلیون تُن در سال برسد، و در بخش شیلات نیز تولید محصولات باید به ۱.۸ میلیون تُن افزایش یابد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در سند امنیت غذایی، ارتقای ضریب خودکفایی پروتئین از ۹۴ درصد به ۹۷ درصد و ضریب خودکفایی انرژی از ۷۶ درصد به ۹۰ درصد پیش‌بینی شده است.

دانشیان در پایان با اشاره به اهمیت کشاورزی حفاظتی گفت: کشاورزی حفاظتی  نه تنها منجر به حفظ خاک، بلکه بهره‌وری بهتر از منابع آبی می‌شود و باید از سطح ۱۳ درصد در سال ۱۳۹۸ به ۶۰ درصد افزایش یابد. این تحول اساسی، گام مهمی در مسیر پایداری تولید و امنیت غذایی کشور خواهد بود.
 

 

6.1.15.0
V6.1.15.0