• ساعت : ۰۹:۰۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 77
برگزاری نشست تخصصی بررسی راهكارهای رصد و پایش بخش كشاورزی در شرایط محدودیت منابع آب
نشست تخصصی «رصد و پایش سطح و تولید بخش کشاورزی در شرایط انقباضی دسترسی به آب» روز یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن غدیر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، در این نشست، نقش سامانه‌های برخط در تشخیص، تعیین و تدقیق سطوح زیر کشت و دسترسی‌ها، با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و پژوهشی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه کشور، مرکز آمار، سازمان نقشه‌برداری، و موسسات تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفت.
حسین فرازمند، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان در این نشست  به ارائه ظرفیت‌های این سازمان در زمینه شناسایی دقیق سطوح زیر کشت و بهره‌گیری از پیش‌بینی‌های ساعتی و روزانه هواشناسی متناسب با شرایط اقلیمی استان‌ها پرداخت.
وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با ارائه گزارشی از وضعیت بارش و دمای کشور، روند کاهشی بارندگی‌ها و افزایش دما نسبت به سال گذشته و میانگین بلندمدت را تشریح کرد و استمرار شرایط انقباضی منابع آبی را مورد تأکید قرار داد.
نیکویی مدیرکل دفتر امور اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این نشست به بررسی برنامه تولید بهینه (الگوی کشت) بر اساس تکالیف ماده ۳۳ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پرداخت و چالش‌ها و تهدیدهای پیش‌روی بخش کشاورزی در زمینه امنیت غذایی و منابع آب را تبیین کرد. وی همچنین قابلیت‌های سامانه "مزرعه من" را در اجرای الگوی تولید ملی تشریح کرد.

سحر تاجبخش مسلمان، رئیس سازمان هواشناسی کشور، با اشاره به اهمیت داده‌های جوی در تصمیم‌گیری‌های کلان بخش کشاورزی، بر سه اولویت اصلی این سازمان، توسعه شبکه دیده‌بانی برای ارتقاء کیفیت داده‌های زمینی، راه‌اندازی پایگاه ملی داده‌ها به منظور تحلیل ریسک‌ها و آسیب‌پذیری‌ها، و تدوین برنامه ملی تغییر اقلیم با هدف ارتقای تاب‌آوری کشور در حوزه‌هایی مانند آب، کشاورزی و آلودگی، تاکید کرد.

همچنین ضرورت دسترسی به داده‌های دقیق، به‌هنگام و مکان‌محور در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با امنیت غذایی و کشاورزی کشور؛ تاکید بر اشتراک‌گذاری اطلاعات میان دستگاه‌های اجرایی و پژوهشی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان تات و تشکل‌های بخش خصوصی؛ حمایت از نقش محوری سازمان تات در تدوین الگوی تولید بهینه و گفتمان‌سازی در این حوزه و تاکید بر گسترش این برنامه به سایر بخش‌ها از جمله باغبانی، گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و شیلات؛ استفاده از ظرفیت بانک‌های داده‌ای و سامانه‌های برخط طراحی‌شده در سازمان تات به عنوان زیرساختی برای ساماندهی بخش کشاورزی و لزوم تدوین الگوی کشت بر اساس اعلام به‌موقع و دقیق منابع آب کشور طبق بند (الف) ماده ۳۳ قانون برنامه هفتم ازجمله مهمترین جمع‌بندی این نشست، در چند محور اساسی بود که  مورد تأکید قرار گرفت.
در بخش پایانی برنامه، نیز نمایندگان دستگاه‌های تخصصی حاضر، به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در خصوص ارتقای هماهنگی میان نهادهای مسئول، بهره‌برداری بهینه از داده‌های مکان‌محور و به‌روزرسانی مستمر سامانه‌های پایش پرداختند.
 

photo18600362709.jpg

6.1.15.0
V6.1.15.0