به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی؛ مصطفی گودرزی، عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز با اشاره به این که لوبيا گیاهی با مصرف بالای آب بوده و به شرايط تنش آب حسـاس است، گفت: به کارگیری سیستمهای نوین آبیاری و بهرهبرداری صحیح از این سیستمها، تاثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف آب و بهبود بهرهوری آب دارد.
گودرزی یکی از راهکارهای مهم در نیل به اهداف کاهش مصرف آب و افزایش راندمان آب مصرفی در زراعت لوبیا را اجرای روش آبیاری تحت فشار به جای کشت مرسوم (انجام آبیاری غرقابی) دانست و افزود: چهار روش آبیاری تحت فشار شامل سیستم آبیاری بارانی کلاسیک ثابت با آبپاش متحرک، بارانی نیوفیت، بارانی رینفلت و قطرهای نواری برای محصول لوبیا قابل استفاده است که هر یک دارای مزایا و معایب خاص خود است.
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که در بین این چهار روش بیشترین عملکرد محصول و اقتصادیترین روش از لحاظ نسبت منفعت به هزینه مربوط به روش آبیاری قطرهای نواری (تیپ) و سپس به ترتیب آبیاری بارانی رینفلت، بارانی نیوفیت و آبیاری بارانی کلاسیک ثابت با آبپاش متحرک است که با به کارگیری کشت لوبیا با استفاده از روش آبیاری تیپ مصرف آب در لوبیا از 18-15 هزار متر مکعب به 7-6 هزار متر مکعب کاهش یافته و علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب، مدیریت تغذیه به شکل صحیحتری صورت گرفته و منجر به افزایش عملکرد 20 درصدی لوبیا و کارایی مصرف آب در این محصول میشود.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید