به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان؛ سمیه رنجبر عضو هیئتعلمی و محقق بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان روز یکشنبه 8 مهرماه در جمع نخلداران و کشاورزان روستای زاغت از توابع بخش مردهک شهرستان عنبرآباد گفت: ردیابی آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما با استفاده از تلههای فرمونی و چرخه زندگی این آفت در طبیعت امکانپذیر است.
وی تصریح کرد: میتوان بهخوبی از انتشار این آفت به شیوه ضدعفونی با پاجوش خرما قبل از انتقال به زمین اصلی و روشهای کنترل زراعی و شیمیایی سوسک سرخرطومی حنایی خرما، جلوگیری کرد.
سمیه رنجبر در ادامه گفت: هوشیاری و آگاهی باغداران در خصوص پیشگیری از انتقال آفت اولین و مهمترین مؤلفه مبارزه با این آفت است و باغداران باید با پیشآگاهی لازم درمورد رعایت موازین قرنطینه گیاهی، از انتشار این آفت از مناطق آلوده به سایر مناطق جلوگیری کنند.
وی افزود: در این راستا؛ برگزاری دورههای آموزشی مرتبط با شناسایی و روشهای نوین کنترل آفات چوبخوار خرما جهت آشنایی کشاورزان کمک شایانی کرده است.
گفتنی است؛ این دوره آموزشی با هماهنگی اداره آموزش بهرهبرداران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان با همکاری مدیریت ترویج کشاورزی شهرستان عنبرآباد و مرکز جهادکشاورزی مردهک برگزار شد.