به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ رزیتا کبیری بیان کرد: کلزا از مهمترین گیاهان روغنی جهان است که از نظر سطح زیر کشت، در مقام دوم پس از سویا و از لحاظ تولید روغن، در مقام سوم پس از سویا و نخل روغنی قرار دارد. باتوجهبه تأکید بر کشاورزی پایدار و استفاده از تناوب در تولید محصولات زراعی، تحقیق جهت کشت محصولی مناسب که بتواند جایگاه مطلوبی در تناوب با غلات پاییزه داشته باشد، نظرها را بهسوی کشت دانه روغنی کلزا سوق داده است. بهطوریکه عملکرد بهدستآمده از گندم پس از کلزا، در مقایسه با کشت متوالی گندم، موجب افزایش ۲۷-۱۵ درصد عملکرد در گندم شده است.
محقق بخش تحقیقات زراعی و باغی افزود: همچنین ویژگیهای خاص و سازگاری گیاه کلزا به طیف وسیعی از شرایط آبوهوایی، عدم تداخل در کشت محصولات بهاره و تابستانه و همزمان دوران رشدی آن با دورههای مرطوب سال سبب شده، گسترش کشت این گیاه پس از غلات، نقطه امیدی در افزایش تولید دانههای روغنی، بهعنوان دومین منبع مهم تأمین انرژی موردنیاز جوامع انسانی به شمار رود.
وی خاطرنشان کرد: روغن کلزا به دلیل دارابودن مقادیر کافی اسیدهای چرب غیراشباع لینولنیک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید که ترکیب مناسبی از اسیدهای چرب امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ هستند و نیز داشتن پایینترین میزان اسیدهای چرب اشباع (حدوداً هفت درصد) یک روغن خوراکی باکیفیت محسوب میشود. علاوه بر این کنجاله کلزا نیز با دارابودن ۴۰-۳۶ درصد پروتئین یکی از غنیترین منابع تغذیه دام و ماکیان بهحساب میآید؛ بنابراین برنامهریزی بلندمدت و منسجم، باهدف دستیابی به خوداتکایی در تولید دانههای روغنی (روغن خوراکی و کنجاله) و تأمین امنیت غذایی، امری انکارناپذیر است.
گفتنی است؛ این دوره روز سهشنبه ۱۰ مهرماه برای کارشناسان زراعت سازمان جهادکشاورزی برگزارشد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید