• ساعت : ۰۸:۲۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۰/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 69
تنش خشکی در پی کم بارشی؛
باغداران و كشاورزان برای آبیاری باغات و مزارع اقدام كنند
در پی کم بارشی در فصل پاییز و زمستان، تنش خشکی در درختان و مزارع را رقم خواهد خورد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، ناصر امانی فر دانشیار و محقق بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان در خصوص ضرورت آبیاری زمستانه باغات گفت: گاهی برغم وجود سه عامل *بیمارگر، میزبان و شرایط محیطی (مثلث بیماری)* در گیاه بیماری اتفاق نمی افتد.

امانی فر اضافه کرد: در گیاه پزشکی مقوله ای به نام پیش آمودگی یا عوامل مستعد کننده(predisposition) داریم که طی آن در اثر برهمکنش یک عامل دیگر (در اغلب موارد تنش کم آبی و دمای نامناسب) برخی بیمارگرهای فرصت طلب، بیماریزا و مشکل ساز خواهند بود،

وی گفت: پاییز و زمستان سال جاری (بدلیل عدم بارندگی موثر) چنین شرایطی را فراهم کرده است و بهار سال آینده با بروز و گسترش برخی از این گونه بیماریها در درختان میوه (همانند بیماریهای آوندی، چرکی شدن بادام، پوسیدگی طوقه و ریشه،  شانکر باکتریایی و...) در حاشیه زاینده رود و سایر مناطق تحت تنش خشکی روبرو خواهیم شد.

پژوهشگر بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز گفت: علاوه بر اهمیت موضوع از منظر گیاه پزشکی جنبه فیزیولوژی گیاهی (از بین رفتن ریشه های مویین و اختلال در تشکیل حلقه های آوندی و ...) را نیز باید به اثر تنش خشکی افزود.

امانی فر تاکید کرد: باغداران و کشاورزان برای پیشگیری از خشکیدگی زمستانه درختان؛ کشاورزان استان برای پیشگیری از خشکیدگی ریشه نسبت به آبیاری باغات و مزارع اقدام کنند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

452.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0