به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، در این کارگاه آموزشی که با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود برگزار شد، محمود حسنآبادی محقق باغبانی مرکز در زمینه آشنایی با انواع سبزی و صیفی، اهمیت اقتصادی و تغذیهای سبزی و صیفی، آشنایی با شرایط آبوهوایی مناسب برای کشت و انتخاب بذر مناسب توضیحات لازم را به فراگیران ارائه داد.
حسنآبادی با بیان لزوم شناخت انواع خاک و نیازهای غذایی گیاهان، در خصوص روشهای اصلاح خاک گفت: با استفاده از کودهای دامی و گیاهی و شیمیایی و روشهای اصلاحی دیگر میتوان بستر مناسبی برای کشت سبزی و صیفی محیا کرد.
این محقق باغبانی مرکز در مورد روشهای کشت گفت: سبزیجات و صیفیجات را میتوان بهصورت کشت مستقیم بذر در خاک، کشت نشایی و کشت در گلخانه و محیطهای کنترلشده تولید نمود.
وی ضمن تأکید بر اهمیت مدیریت مصرف آب و جلوگیری از هدررفت افزود: در آبیاری بایستی از روشهای نوین با حداکثر صرفهجویی در مصرف آب استفاده نمود.
حسنآبادی سپس به آفات و بیماریهای سبزیجات و صیفیجات اشاره کرد و گفت: استفاده از سموم و کودهای ارگانیک و توجه به کشت ارگانیک و پایدار در تولید سبزیجات و صیفیجات ضروری است.
مدرس کارگاه در ادامه مزایای استفاده از فناوریهای نوین در کشت سبزی و صیفی را برشمرد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک کنید

