• ساعت : ۱۰:۱۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۲۰ 
  • تعداد بازدید : 68
به همت رئیس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز و کارشناس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فندق اشکورات؛
اجرای پروژه "كنترل بیماری سفیدك پودری فندق"در گیلان آغاز شد
مرحله نخست اجرای پروژه تحقیقاتی کنترل بیماری سفیدک پودری فندق با همکاری این مرکز و ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فندق اشکورات آغاز شد.این پژوهش گامی مهم در راستای حفظ و توسعه تولید فندق در کشور محسوب می‌شود و انتظار می‌رود نتایج آن تأثیر قابل توجهی در مدیریت بیماری‌های گیاهی و افزایش بهره‌وری باغات فندق داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان؛ این پروژه که توسط بخش تحقیقات گیاهپزشکی این مرکز اجرا می‌شود، با عنوان "بررسی کارایی چند قارچ‌کش معدنی در کنترل بیماری سفیدک پودری فندق در استان گیلان" در باغ کلکسیون ژرم پلاسم فندق ایستگاه تحقیقات کشاورزی فندق رودسر کلید خورد.  

محمود هوشیارفرد، رئیس بخش تحقیقات گیاهپزشکی این مرکز و مجری پروژه؛ با اشاره به اهمیت و ضرورت اجرای این پژوهش اظهار داشتند: پویایی و شیوع بیماری‌های گیاهی تحت تأثیر تغییرات اقلیمی مانند تغییر الگوی بارش و افزایش دما قرار می‌گیرد.

بیماری سفیدک پودری فندق که در گذشته چندان مورد توجه نبود، اکنون به دلیل تنش‌های محیطی، افزایش حساسیت ارقام فندق و ویرولانس قارچ بیمارگر، تهدیدی جدی برای تولید فندق در مناطق مختلف کشور و جهان محسوب می‌شود.

وی افزود: که مدیریت این بیماری به دلیل گستردگی منابع آلودگی، دامنه میزبانی وسیع قارچ بیمارگر و نبود سطح مطلوب مقاومت در ارقام تجاری و بومی فندق کشور، عمدتاً بر تلفیق روش‌های به‌زراعی (به‌باغی) و شیمیایی متمرکز است.  

در اجرای این پروژه اصغر پورقاسم، کارشناس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فندق اشکورات و باقر کریمی، رئیس مرکز جهاد کشاورزی زیاز شهرستان رودسر، به عنوان همکاران تحقیقاتی مشارکت دارند.  

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید.

photo18561023632.jpg

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0