به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات پنبه کشور نشست علمی فنی سبد بذری ارقام پنبه با حضور رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور،معاون پژوهشی،روسای بخش های تحقیقاتی، همکاران دفتر پنبه معاونت زراعت، محققان،صاحب نظران، اندیشمندان و کارشناسان بخش کشاورزی، کشاورزان پیشرو و شرکت های خصوصی تولید کننده بذر پنبه در تاریخ دوشنبه ۲۵ فروردین در محل جلسات حوزه ریاست موسسه تحقیقات پنبه کشور برگزار شد.
قربان قربانی رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در ابتدا ضمن خیر مقدم گویی و آرزوی توفیق و موفقیت های روز افزون برای جامعه محققان بخش کشاورزی گفت؛ ما بایستی با توجه به شعار سال و منویات مقام معظم رهبری بر مقوله اهمیت سرمایه گزاری برای تولید بذر با کیفیت حرکت کرده و انشاالله بتوانیم در چارچوب برنامه هفتم توسعه بخش کشاورزی قدم برداریم .
وی افزود؛ هدف از برگزاری این نشست ارائه و معرفی سبد بذری ارقام داخلی پنبه توسط شرکت های بخش خصوصی که انحصار تولید و تکثیر بذر پنبه را در اختیار دارند عنوان کرد.
قربانی ادامه داد؛ این نشست موجب آشنایی و توسعه و ترویج ارقام داخلی در اختیار شرکت ها می گردد و به مسئولان و کارشناسان دولتی و بهره برداران،کشاورزان پنبه کار در استانهای پنبه خیز کشور و نیز کارخانجات پنبه پاک کنی و نساجی کمک می کند تا انتخاب خوب و مناسبی در بین ارقام داخلی، حسب اقلیم و منطقه مورد کشت داشته باشند .
رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور تأکید کرد؛ هرگونه سرمایه گذاری در تولید و فرآوری بذر ارقام جدید پنبه،عملکرد و کیفیت پنبه را ارتقاء داده و در نهایت منجر به افزایش درآمد کشاورزان و بالا رفتن بهره وری در واحد سطح می گردد.
وی تصریح کرد؛موسسه تحقیقات پنبه کشور دارای ۱۶ رقم تجاری پنبه متناسب با شرایط آب وهوایی مختلف می باشد که هسته اولیه آن در موسسهتولید شده و کار تکثیر و توزیع آن و سایر طبقات بذری بر عهده ۹ شرکت بخش خصوصی تولید کننده بذری طرف قرارداد با موسسه تحقیقات پنبه کشور می باشد .
قربانی با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر در زمینه تولید و فرآوری بذر پنبه بیان کرد؛ در گذشته بذر کرک دار و پنبه دانه به کشاورزان تحویل داده می شد که بحمدالله با تلاشهای محققان این موسسه شاهد تولید و تحویل بذر بدون کرک و دلینته و ضد عفونی شده و حتی غنی شده به کشاورزان عزیز هستیم .
وی خاطرنشان کرد؛ در سال گذشته در امر تولید بذر پنبه به خودکفایی رسیدیم که علاوه بر تامین بذور مورد نیاز داخلی ،امکان صادرات بذر پنبه را نیز فراهم ساخت.
قربانی با اشاره به بحران آبی موجود در کشور افزود؛سیاست موسسه تحقیقات پنبه کشور این است که ارقام زودرس را جایگزین ارقام دیررس نماید و بدین گونه حدود ۲۰۰ ملیون لیتر مکعب صرفه جویی در مصرف آب داشته باشیم و بهره وری آب را در تولید پنبه افزایش دهیم که معرفی ارقام جهش و فخر در این راستا بوده است .
قربانی در خاتمه با اشاره به برنامه الگوی کشت و نیز نیاز کشور به الیاف پنبه گفت؛ بر اساس برنامه الگوی کشت بایستی ۱۰۵ هزار هکتار در کشور پنبه کاری باشد که اگر عملکرد را در واحد سطح افزایش دهیم شاهد خود کفایی در الیاف پنبه نیز خواهیم بود.
گفتنی است در این نشست شرکت های تولید و تکثیر کننده بذر به ارائه گزارش و تجربه ها و عملکرد ارقام کشت شده منطقه خود پرداختند و اذعان نمودند که آمار و ارقام بذری داخلی موجود کاملا نسبتا به ارقام خارجی ارجحیت دارد و مورد استقبال کشاورزان پنبه کار قرار گرفته است.

