• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۱/۳۱ 
  • تعداد بازدید : 921
نشست عملیاتی استفاده از فناوری نوین نانو حباب در گلخانه های كشور برگزار شد

نشست عملیاتی استفاده از فناوری نوین نانو حباب در گلخانه های کشور برگزار شد 

نشست عملیاتی استفاده از فناوری نوین نانو حباب در گلخانه های کشور با حضور دکتر محسن جهانشاهی نائب رئیس و  دبیر کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهادکشاورزی ،مهندس رستم پور مشاور معاون وزیر و مسئول طرح و برنامه ریزی ، دکتر اشراقی مسئول بخش کشاورزی و صنایع غذایی  ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مهندس سالم پور مجری طرح توسعه گلخانه های کشور  چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
دکتر جهانشاهی نایب رئیس و دبیر کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی هدف از این جلسه را بررسی چگونگی افزایش رسوخ فناوری نانو حباب در گلخانه‌ های کشور اعلام داشت و توضیحاتی پیرامون ماموریت ها، ساختار و پیشینه‌ی شکل گیری ستاد توسعه فناوری نانو بیان داشت.
وی با تشکر از اعلام آمادگی معاونت های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی در پیشبرد اهداف کمیته نانو فناوری ، از تایید فناوری نانو حباب توسط کمیته نانو وزارت جهاد کشاورزی و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو خبر داد و ابراز امیدواری کرد  برگزاری این سلسله جلسات بتواند در پیاده‌سازی اهداف این فناوری نوین در راستای افزایش بهره‌وری و کاهش ضایعات در همکاری با حوزه اجرا در بخش کشاورزی موفق عمل کند.
دکتر جهانشاهی با تاکید بر ضرورت رسوخ فناوری نانو  بر اساس هدف‌گذاری های تعیین شده از اجرای پروژه  ۳ مگاپروژه مرتبط با حوزه فناوری نانو در سال ۱۴۰۱ خبر داد و ابراز امیدواری کرد با هماهنگی سایر واحدهای مرتبط ، فناوری نانو حباب تا پایان سال در حد مطلوبی اجرایی شود.

دکتر عارف دادگستر مدیرعامل شرکت دانش بنیان نانو حباب انرژی در این جلسه به تشریح علمی طرح نانوحباب و کاربرد آن در صنعت کشاورزی پرداخت و مهمترین مزیت های این سیستم را بهبود کیفیت آب آبیاری، کاهش مصرف آب، بهبود ساختمان ریشه، افزایش توان فیزیکی گیاه، افزایش مقاومت بوته ها در مقابل بیماری های قارچی، افزایش جذب مواد مغذی و افزایش قابل توجه تولید محصول در بازه ۱۵ تا ۲۵ درصد عنوان نمود.
دکتر اشراقی مسئول بخش کشاورزی و صنایع غذایی کارگروه صنعت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با تشریح وظایف این ستاد و اذعان بر این موضوع که در حدود ۱۸سال گذشته ستاد ویژه توسعه فناوری نانو حمایت و تجاری سازی را در حوزه های مختلف صنایع در دستور کار خود قرار داده است افزود: در حوزه کشاورزی جنس فناوری برای ما اهمیت ندارد و با توجه به اینکه متولی آن وزارت جهاد کشاورزی است این هماهنگی باید از طریق یک کمیته ایجاد شود تا این ارتباط و تعامل پس از شکل‌گیری موجب رسوخ دانش آن درصنعت گردد.
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی در بخش کشاورزی و صنایع غذایی کارگروه صنعت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو کمک به وزارت جهاد کشاورزی برای رفع چالش ها و افزایش تولیدات بخش کشاورزی است، بر تلاش برای رسوخ فناوری در بخش و بهره برداری از آن در عرصه تاکید نمود.
مهندس رستم پور مشاور معاون وزیر و مسئول دفتر طرح و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به حوزه های متفاوت کشت و آبهای گوناگون در کشور از مجریان این طرح خواست تا با تعیین دقیق بازخورد این فناوری در محصولات مختلف کشاورزی، مسیر را برای سرمایه گذاری و ورود بانک ها در جهت برنامه ریزی چگونگی در نظر گرفتن و پرداخت تسهیلات، تسهیل نمایند
وی ضمن اذعان بر اهمیت استفاده سریع و بهینه از فناوری های نوین، بر طی نمودن گام ها و مراحل تعیین شده و قرار دادن نگاه ها به سمت قالب های مورد حمایت توسط مجریان طرح، تاکید کرد.

لازم به ذکر است در این جلسه پیرامون راهکارهای اجرایی رسوخ  فناوری های منتخب نانو در تعامل با بخش های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی به ویژه نانوحباب در بخش باغبانی بحث و تبادل نظر شد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

 

6.1.15.0
V6.1.15.0