• ساعت : ۱۰:۴۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ 
  • تعداد بازدید : 108
برگزاری وبینار آموزشی در موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور؛
مدیریت آفت قرنطینه خارجی پشه گندم
عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه پزشکی اردبیل ضمن معرفی روش‌های مدیریت پشه گندم، پایش دقیق مزارع و استفاده از راهکارهای مدیریت تلفیقی آفات را شرط مدیریت موفق آن برشمرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، وبینار آموزشی «مدیریت آفت قرنطینه خارجی پشه گندم» با تدریس وحید مهدوی، عضو هیات علمی بخش گیاه‌پزشکی مرکز تحقیقات اردبیل، در سطح ملی برگزار شد.

 مهدوی در خصوص تحقیقات صورت گرفته توضیح داد: در پایش آفات منطقه طی بهار و تابستان سال جاری، نمونه‌های مشکوک به پشه‌های گالزا (مراحل نابالغ لارو و شفیره) از مزارع گندم شهرستان جعفرآباد مغان جمع‌آوری و به آزمایشگاه حشره‌شناسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل منتقل شدند.

پس از ظهور حشرات کامل در شرایط آزمایشگاهی و شناسایی خانواده آفت، توسط محققین موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور صورت گرفت. گونه آفت Mayetiola destructor برای نخستین بار از کشور گزارش شد، که به عنوان یکی از آفات قرنطینه خارجی سازمان حفظ نباتات کشور محسوب می‌گردد.

وی در ادامه به وضعیت آب و هوایی منطقه اشاره کرد و پایش دقیق مزارع و استفاده از راهکارهای مدیریت تلفیقی آفات را از عوامل مدیریت موفق این آفت را برشمرد و افزود: عدم کاشت زودهنگام غلات، رعایت تناوب زراعی، شخم عمیق پس از برداشت محصول، استفاده از ارقام مقاوم و استفاده از ترکیبات شیمیایی به عنوان ضدعفونی بذر و محلول‌پاشی از جمله روش‌های مؤثر در مدیریت آفت پشه گندم هستند.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0