به گزارش روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گلمحمدی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) افزود: قرار است تا پایان برنامه هفتم در تولید برنج به خودکفایی ۹۰ درصدی برسیم که این امر نیز با ظرفیت های سازمان تات محقق خواهد شد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: همچنین ۲۰ طرح کلان در زمینه های مختلف تهیه شده که تا پایان برنامه هفتم توسعه اجرایی خواهد شد که برخی از آنها کلید خورده است.
گلمحمدی در پاسخ به ایرنا درباره علل عدم اجرای موفق الگوی کشت و کشت برنج در استان های غیرشمالی اظهار داشت: طرح الگوی کشت رو به جلو است، تدوین الگوی کشت حداقل در بخش زراعی در سال ۱۴۰۴ به طور قطع تمام می شود.
وی با بیان اینکه بررسی میدانی ما نشان می دهد حداقل ۷۰ درصد برنامه اجرا شده است، اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی در بحث نظارت ابزاری ندارد و کشاورزان ما بخش خصوصی هستند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سودآوری برنج را یکی از علل کاشت برنج در استانهای غیرشمالی دانست و افزود: کشاورز میکارد و وزارت نیرو شاید به قیمت چند برابر آب را بفروشد؛ تا زمانی که آب در اختیار کشاورزان قرار بگیرد، کشت در استان های غیر شمالی انجام می شود.
وی اجرای الگوی کشت را موفقیت آمیز دانست و گفت: متولی آب مصرفی کشاورزی شورای عالی آب است و اگر ذیل وزارت جهاد کشاورزی قرار نگیرد، به طور حتم دچار چالش خواهیم بود.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی افزود: اگر ما بخواهیم به کشاورز بگوییم چه چیزی بکارد باید ابزار تشویقی و منابع مالی برای اجرای آن داشته باشیم.
وی در بحث خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید برنج گفت: ما دنبال ورود ارقام پر محصول و ژرم پلاسمای جدید با عملکرد بالا هستیم و تلاش داریم از طریق نمایندگان مجلس چه از طریق دولت که بتونیم محصولی بکاریم که مصرف کننده ما از برنج ایرانی با عملکرد بالا کیفیت مطلوب استفاده کند.


