• ساعت : ۱۵:۰۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۰۳ 
  • تعداد بازدید : 115
معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
بازنگری در برنامه‌های توسعه‌ای كشاورزی و آینده‌پژوهی در دستور كار كمیسیون تخصصی كشاورزی، امنیت غذایی، آب و منابع طبیعی شورای عالی عتف
غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، در صد و شصت و نهمین جلسه کمیسیون تخصصی کشاورزی، امنیت غذایی، آب و منابع طبیعی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، بر ضرورت بازنگری در عملکرد کمیسیون و تمرکز بر آسیب‌شناسی طرح‌ها و برنامه‌های اجراشده تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، گل‌محمدی اظهار داشت: آسیب‌شناسی یکی از الزامات هر فعالیت علمی و اجرایی است و اگر این کار انجام نشود، فرصت اصلاح و بهبود از بین خواهد رفت. 

وی با بیان اینکه نقش این کمیسیون، هماهنگی میان دستگاه‌های متولی حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و امنیت غذایی است، گفت: تصمیم‌گیری‌های کلان باید مبتنی بر بازخوردها و تحلیل‌های دقیق کمیسیون باشد و مشخص شود تا چه میزان از دیدگاه‌ها و خروجی‌های کمیسیون در اسناد بالادستی نظیر برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ضرورت کارکرد عملیاتی کمیسیون افزود: ما نباید تنها برای برگزاری جلسات یا سخنرانی گرد هم بیاییم؛ باید چند موضوع محوری را به عنوان اولویت انتخاب کنیم و اقدامات خود را بر همان مبنا پیگیری کنیم. بر این اساس، پیشنهاد می‌کنم چارتی دقیق و جدول‌بندی شده از اولویت‌ها تهیه شود و ضمن ارسال به شورای عالی عتف، نسبت به به‌روزرسانی و تصویب آن‌ها اقدام شود.

گل‌محمدی همچنین به اهمیت آینده‌پژوهی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: ما باید بدانیم در ۲۰ سال آینده وضعیت منابع آب، کشاورزی و امنیت غذایی کشور چگونه خواهد بود و بر مبنای آن، پروژه‌های آینده‌پژوهی تعریف کنیم. سازمان تات آمادگی دارد از این پروژه‌ها به‌ویژه از نظر مالی حمایت کند.

وی با اشاره به اجرای پروژه‌ها در سطح استان‌ها افزود: باید بررسی شود که این پروژه‌ها چقدر در عرصه اجرایی وارد شده‌اند و آیا نتایج آن‌ها صرفاً در قالب مقاله و گزارش باقی مانده یا در خدمت توسعه کشور قرار گرفته‌اند. پژوهش برای توسعه باید هدف اصلی ما باشد، نه صرفاً تولید مقاله.

گل‌محمدی در پایان با تأکید بر ضرورت تشکیل و فعال‌سازی کارگروه‌های تخصصی کمیسیون، اظهار داشت: از حضور نخبگان و صاحب‌نظران در این کارگروه‌ها حمایت خواهیم کرد و برای تحقق سیاست‌های کلان کشور در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی، نیازمند مشارکت همگانی هستیم.

6.1.15.0
V6.1.15.0