به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از موسسه دیم کشور، روستایی به همراه معاون پژوهش و فناوری مؤسسه، از پروژههای تحقیقاتی محصولات زراعی دیم در ایستگاه گچساران و طرحهای جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان بازدید کردند.
روستایی اهداف این بازدید را ارزیابی پیشرفت پروژههای تحقیقاتی بهنژادی و به زراعی محصولات زراعی دیم، بررسی مسائل و چالشهای موجود در روند اجرای پروژهها و ارائه راهکارهای علمی و عملی برای بهبود عملکرد و افزایش بهرهوری در دیمزارهای منطقه اعلام کرد.
رئیس مؤسسه در بازدید از مزارع تکثیر هستههای بذری ارقام دیم، بر اهمیت تولید طبقات مختلف پرورشی بذور محصولات زراعی تأکید کرد و افزود: این اقدام باهدف افزایش ضریب نفوذ دانش فنی و تولید بذور باکیفیت و اطمینان از تأمین بذور برای کشاورزان منطقه، تأمین امنیت غذایی و پایداری تولید صورت میگیرد.
روستایی نظارت دقیق بر خلوص ژنتیکی و کیفیت بالای بذور تولید شده را پر اهمیت دانست و بر لزوم معرفی ارقام مختلف برای مناطق و اقلیمهای متنوع دیمزارها تأکید کرد و از محققین خواست تا در تمام مراحل مختلف پژوهش، تولید بذر و انتقال دانش فنی به بهرهبرداران تلاش کنند.
رئیس مؤسسه تحقیقات دیم کشور در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد دزفول:
توسعه دیمزارها با ارقام مقاوم به خشكی در دستور كار است.
به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول، مظفر روستایی در بازدید از مزارع تحقیقاتی مرکز و عرصههای زراعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول، گفت: توسعه دیمزارها با ارقام مقاوم به خشكی در دستور كار است.
مظفر روستایی با ابراز امیدواری نسبت به آینده کشت دیم در کشور تأکید کرد: شرایط کنونی دیمزارها، در سایه تصمیمات چند سال اخیر، امیدوارکننده است و باید دانش فنی و دستاوردهای پژوهشی در این عرصهها گسترش یابد.
وی با اشاره به اهمیت توسعه تنوع ارقام مقاوم به خشکی افزود: هدف ما رساندن بذرهای مقاوم تولیدشده در مراکز تحقیقاتی به دست کشاورزان است تا در سالهای کمبارش نیز تولید و عملکرد مطلوب حفظ شود.
رئیس مؤسسه تحقیقات دیم کشور همچنین بر ضرورت همکاری نزدیک مراکز تحقیقاتی و مسئولان اجرایی برای توسعه سطح زیر کشت دیم تأکید کرد و گفت: ارقام مقاوم، بهویژه در غلات، نخود و عدس، علاوه بر مقاومت در برابر تنش خشکی، عملکرد و کیفیت بالاتری دارند.
در این بازدید، کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد، آخرین دستاوردها و فعالیتهای تحقیقاتی مرکز در حوزه زراعت دیم را ارائه کردند.