به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ کمال شهبازی گفت: در اقدامی تحولآفرین برای صنعت دامپروری شمال غرب کشور، دانش فنی تولید خوراک کامل دام از بقایای محصولات کشاورزی، توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به سازمان جهاد کشاورزی، معاونت بهبود تولیدات دامی و اتحادیه دامداران استان واگذار شد.
وی افزود: این دستاورد علمی حاصل ۵ سال پژوهش مستند محققان بخش علوم دامی مرکز است که با همکاری بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی استان به ثمر نشسته است. فناوری توسعهیافته قادر است سالانه یک میلیون تن ضایعات کشاورزی استان شامل کاه غلات، کلش سویا، کلزا، بادامزمینی، پنبه، ذرت و سیبزمینی را همراه با بقایای کشتارگاهی، تفاله باغی و ملاس، به خوراکی با ارزش غذایی ۱۰۰ درصد بهبودیافته تبدیل کند.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات میدانی، استفاده از این خوراک کامل که ترکیبی بهینه از علوفههای فراوری شده و کنسانترههای حاوی مکملهای معدنی است، موجب کاهش ۵۰ درصدی هزینههای تولید شیر و گوشت قرمز، بهبود ۳۵ درصدی بازده اقتصادی در پرورش دامهای سبکوسنگین و تأمین خوراکی حدود ۵۰ درصد ارزانتر از جیرههای رایج خواهد شد.
کمال شهبازی تأکید کرد: این فناوری راهبردی، استان را در مسیر خودکفایی خوراک دام قرار داده و وابستگی تولید به نهادههای وارداتی نظیر ذرت و کنجاله سویا را به حداقل میرساند. توسعه این طرح در سامانههای روستایی و عشایری، علاوه بر رونق تولید و اشتغال، معیشت بهرهبرداران دامی استان را متحول خواهد کرد. انتظار میرود با عملیاتیشدن این دانش بومی، استان اردبیل به قطب تولید خوراک دام ارزانقیمت تبدیل شود.