به گزارش روابط عمومی سازمان تات، محمد یزداندوست با اشاره به اینکه بهره وری آب آبیاری یعنی نسبت عملکرد محصولات مختلف کشاورزی به مقدار آب آبیاری، افزود: افزایش عملکرد محصول و کاهش میزان آب مصرفی میتواند بهرهوری مصرف آب را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه ارقام جدید محصولات زراعی پتانسیل عملکرد بیشتر و مصرف آب کمتری دارند، تاکید کرد: بنابراین استفاده از این ارقام در کنار مدیریت زراعی صحیح باعث افزایش بهرهوری آب میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان یادآور شد: مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در این زمینه توسعه روشهای نوین آبیاری و هوشمند سازی آبیاری از برنامه هایی است که توسط این مرکز در حال انجام است.
وی بیان کرد: آبیاری زیر سطحی محصول یونجه در قالب یک پروژه تحقیقاتی و الگویی به مدت ۶ سال در این مرکز مورد بررسی قرار گرفت و اجرای آن با موفقیت به پایان رسید.
یزداندوست اضافه کرد: بر اساس نتایج به دست آمده، کاربرد آبیاری زیر سطحی در یونجه نسبت به سیستم آبیاری بارانی، میزان آب مصرفی را ۲۶ درصد کاهش داد و میزان تولید محصول یونجه نیز به میزان ۳۴ درصد افزایش یافت.
وی خاطرنشان کرد: اجرای آبیاری زیر سطحی در باغ های انگور نیز از سال جاری شروع شد و در حال ارزیابی است.