• ساعت : ۱۹:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۴/۲۵ 
  • تعداد بازدید : 97
معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
امنیت غذایی، ركن امنیت ملی/آسیب‌شناسی ساختاری و تقویت شورای راهبردی
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با اشاره به برنامه‌های تحولی سازمان، از ضرورت عبور از تحقیق برای تحقیق به‌سوی پژوهش‌های مسئله‌محور و توسعه‌گرا سخن گفت و تأکید کرد: «باید با همدلی، شفافیت، پاسخگویی و بدون تبعیض، سازمان را به جایگاه واقعی‌اش بازگردانیم.»

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گل‌محمدی در پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری، یاد و خاطره شهدای اخیر حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی را گرامی داشت و برای مجروحان آرزوی شفای عاجل و برای بازماندگان صبر و آرامش مسئلت کرد. وی با صلوات بر محمد و آل محمد، سخنان اصلی خود را آغاز کرد.

عبور از تحقیق صرف به‌سوی حل چالش‌های ملی

گل‌محمدی با بیان اینکه سازمان تات از سال‌ها پیش مسیر بلوغ را آغاز کرده، گفت: «برنامه‌هایی که اجرا می‌کنیم بر محور حل مسئله و توسعه‌محوری است. هدف این است که از موفقیت‌محوری صرف و تحقیق برای تحقیق عبور کرده و به تحقیق برای توسعه برسیم. بازدید امروز ما از ایستگاه‌های تحقیقاتی سدهای زیرزمینی و حوزه آبخیزداری، به‌ویژه در ارتفاعات همراه با دکتر شریفی، نشان داد که چگونه پژوهش از کف دریا تا نوک قله می‌تواند اثرگذار باشد.»

دعوت به همگرایی برای تحقق امنیت غذایی پایدار

وی ادامه داد: «در این مسیر، همه را دعوت کرده‌ایم؛ بخش‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و بخش خصوصی. امنیت غذایی پایدار چهار رکن دارد: دسترسی، فراهمی، سلامت و مصرف. اما از همه مهم‌تر تاب‌آوری است. پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری می‌تواند در حفظ منابع پایه نقش مهمی ایفا کند.»

آسیب‌شناسی ساختاری و تقویت شورای راهبردی

رئیس سازمان تات از تقویت شورای راهبردی و انجام آسیب‌شناسی جدی خبر داد و گفت: «با وجود چالش‌هایی نظیر تغییر اقلیم، خشکسالی، بحران آب و فرسایش خاک، سازمان منابع طبیعی نیازمند توجه جدی‌تر است. واقعاً کمتر تابستانی است که گرد و غبار نداشته باشیم. این نشانه‌های هشدار هستند که باید به آن‌ها توجه شود.»

بازنگری طرح‌های کلان متوقف‌شده

وی با اشاره به بازبینی طرح‌های کلانی که در گذشته متوقف شده بودند، تصریح کرد: «ما اعلام کردیم هر موسسه یا محققی که طرح کلانی دارد که می‌تواند چالش‌های کشور را حل کند، حمایت می‌کنیم. اما معتقدم طرح کلان را نمی‌توان به‌تنهایی اجرا کرد. باید زنجیره مشخصی از نقطه آ تا نقطه ب تعریف شود و بدانیم که کدام بخش‌ها در این پازل نقش دارند.»

رویکرد علمی و بی‌طرف در کمیسیون تحقیقاتی

گل‌محمدی تأکید کرد: «در کمیسیون هماهنگی تحقیقاتی تلاش کردیم از تمام تخصص‌ها و پژوهشکده‌ها بدون توجه به گرایش‌های فکری استفاده کنیم. چون سازمان تات، یک نهاد علمی است و علم محدود به تفکر یا جناح خاصی نیست.»

حرکت به‌سوی فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان شدن

وی از برنامه سازمان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد خبر داد و گفت: «بسیاری از محققین ما در استان‌ها و شهرستان‌های دورافتاده هستند، اما حداقل می‌توانیم حمایت فناورانه را برایشان فراهم کنیم.»


امنیت غذایی، رکن امنیت ملی

گل‌محمدی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر گفت: «ثابت شد که اگر امنیت غذایی نداشته باشیم، امنیت ملی نیز در معرض تهدید است. سازمان تات، با بیش از ۱۰۰ سال قدمت و سابقه درخشان در بحران‌هایی مانند جنگ تحمیلی، کرونا و جنگ اوکراین، همواره در خط مقدم حل چالش‌ها بوده است.»

عدالت محوری، شفافیت و پاسخگویی؛ اصول مدیریتی جدید

وی با تأکید بر اصلاح رویکردهای مدیریتی در سازمان، گفت: «ما در سازمان به دنبال عدالت، شفافیت و پاسخگویی هستیم. »

گفتنی است، غلامرضا گل‌محمدی و هیات همراه، همچنین در جلسه‌ بررسی طرح‌ها، پروژه‌ها و چالش‌ها با رئیس، مدیران گروه‌ها، اعضای هیات علمی و محققان پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری حضور داشتند و از نزدیک به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 

وی با حضور در پژوهشکده، در بخش نخست، از کارگاه شبیه ساز مدل‌های مهندسی رودخانه و حفاظت سواحل و طرح‌های تحقیقی ترویجی در این کارگاه بازدید کرد.

 

غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات به همراه حسین فرازمند معاون توسعه مدیریت و منابع، کمال قاسمی بزدی مشاور معاون وزیر و مدیرکل دفتر حوزه ریاست و کاظم محمدپور مشاور معاون وزیر و مسئول امور موسسات و مراکز استانی، صبح امروز از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری بازدید کرد.

inshot_۲۰۲۵۰۷۱۶_۱۸۵۹۴۰۳۹۵.jpginshot_۲۰۲۵۰۷۱۶_۱۸۵۸۲۴۸۶۲.jpginshot_۲۰۲۵۰۷۱۶_۱۹۱۱۰۰۱۴۶.jpg

6.1.15.0
V6.1.15.0