• ساعت : ۰۷:۵۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۴/۰۹ 
  • تعداد بازدید : 199
با هدف دستیابی به ارقام بومی و سازگار با اقلیم منطقه، ارتقای بهره‌وری، و پایداری تولید کشاورزی در شرایط اقلیمی منطقه ایلام:
برداشت پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و گیاهان علوفه‌ای در ایستگاه تحقیقاتی چرداول آغاز شد
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ایلام، اظهار کرد: در سال زراعی جاری، بیش از ۳۵ پروژه تحقیقاتی در این مرکز در قالب طرح‌های ملی و استانی به اجرا درآمد که شامل بررسی عملکرد ارقام و لاین‌های مختلف گندم، جو، نخود، عدس، ماشک، خلر، بالنگو شهری و... بوده‌اند.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، برداشت پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و گیاهان علوفه‌ای در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام آغاز شد.

 

با هدف دستیابی به ارقام بومی و سازگار با اقلیم منطقه، ارتقای بهره‌وری، و پایداری تولید کشاورزی در شرایط اقلیمی منطقه

علی نجفی‌فر رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ایلام، اظهار کرد: در سال زراعی جاری، بیش از ۳۵ پروژه تحقیقاتی در این مرکز در قالب طرح‌های ملی و استانی به اجرا درآمد که شامل بررسی عملکرد ارقام و لاین‌های مختلف گندم، جو، نخود، عدس، ماشک، خلر، بالنگو شهری و... بوده‌اند.

 وی افزود: استان ایلام، نیازمند ارقامی مقاوم به تنش‌های خشکی، شوری و بیماری‌های قارچی است.

 فریدون سلیمانی معاون پژوهش و فناوری این مرکز از همکاری نزدیک میان پژوهشگران مرکز، کشاورزان پیشرو، ایستگاه‌های تابعه و کارشناسان فنی خبر داد و گفت: داده‌های به‌دست‌آمده در فصل برداشت، به‌منظور انتخاب لاین‌های برتر و معرفی به ثبت ملی مورد تحلیل قرار می‌گیرند.

معاون پژوهش و فناوری اظهار داشت: نتایج در برنامه‌های آموزشی و ترویجی برای انتقال دانش به مزارع بهره‌برداران استفاده خواهد شد.

وی اضافه کرد:  برداشت پروژه‌های تحقیقاتی، علاوه بر ارزیابی عملکرد کمی و کیفی، امکان بررسی شاخص‌هایی مانند طول دوره رشد، مقاومت به ورس، راندمان مصرف آب و شاخص برداشت را نیز فراهم می‌کند. برداشت پروژه‌های تحقیقاتی، علاوه بر ارزیابی عملکرد کمی و کیفی، امکان بررسی شاخص‌هایی مانند طول دوره رشد، عملکرد دانه، وزن هزار دانه،مقاومت به بیماری‌ها و راندمان مصرف آب مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

علی نجفی‌فر در پایان تأکید کرد: دستیابی به امنیت غذایی پایدار بدون پشتوانه علمی ممکن نیست. فعالیت‌های تحقیقاتی این مرکز در راستای تحقق سیاست‌های کلان کشور در بخش کشاورزی و مقابله با اثرات تغییر اقلیم ادامه خواهد یافت.

برداشت_6388686720411972980.jpgبرداشت1_6388686720766552010.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0