• ساعت : ۱۱:۰۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۶/۱۰ 
  • تعداد بازدید : 465
برگزاری وبینار آموزشی؛
مدیریت كرم برگخوار پائیزه
با توجه به خسارت بالای آفت کرم برگخوار پاییزه اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور ضمن معرفی این آفت قرنطینه خارجی بر اهمیت شناسایی لاروها و حشرات بالغ برای ردیابی و مدیریت آفت تاکید کردند.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌ پزشکی کشور، وبینار آموزشی «مدیریت کرم برگخوار پائیزه» با تدریس هلن عالی پناه عضو هیات علمی بخش تحقیقات رده بندی حشرات و رویا ارباب تفتی عضو هیات ‌علمی بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی در سطح ملی برگزار شد.

هلن عالی پناه ضمن معرفی خصوصیات این آفت گفت: شب‌پره برگ‌خوار پاییزه آفتی چندمیزبانه است، که بیش از 350 گونه گیاهی را مورد تغذیه قرار می‌دهد. فعالیت بالغین و بیشترین تغذیه لاروها در شب اتفاق می‌افتد. این آفت دارای شش و به ‌ندرت هفت سن لاروی است. بالغین معمولا پیش از تخم‌گذاری بیش از 500 کیلومتر پرواز می‌کنند و به ‌راحتی توسط باد جابجا می‌شوند.

وی افزود: از آنجایی‌که این آفت بسیار مهاجم است و دامنه میزبانی وسیعی دارد، شناسایی لاروها و حشرات بالغ می‌تواند در پایش و ردیابی آفت در مناطق مختلف و مدیریت آن بسیار مؤثر باشد. چنانچه شناسایی حشرات بالغ از طریق شکل ظاهری امکان‌پذیر نباشد، به‌راحتی از روی ساختار اندام‌های تناسلی نر و ماده قابل تفکیک هستند.

ارباب تفتی گفت: کرم برگخوار پائیزه که  از 131 کشور جهان گزارش شده است، اخیرا  وارد ایران شده و در حال حاضر آفت قرنطینه خارجی است. انواع ذرت، سورگوم، نیشکر، گندم، برنج، ارزن، زنجبیل، سویا، گوجه فرنگی، سیب زمینی، آفتابگردان، پنبه، کلم، بادام زمینی، موز، گیاهان مرتعی از جمله مهمترین میزبان های آن در آسیا هستند.

عضو هیات علمی موسسه افزود: در حال حاضر این آفت از استان های کرمان، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان گزارش شده است. اهمیت این آفت نه تنها به دلیل اثر اقتصادی منفی آن بلکه به دلیل افزایش معنی دار کاربرد حشره کش ها است که عواقب سلامتی و زیست محیطی متعددی را به دنبال دارد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

555.jpg

65656.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0