محقق بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان اعلام کرد:

بازدید فنی از طرح مدیریت علف هرز چچم در مزارع گندم ارزوئیه/ زنگ خطری برای مقاومت به علف‌کش‌ها

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۱۱:۳۱ کد : ۱۴۵۱۸ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۱۱
 رزیتا کبیری محقق بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان گفت: بازدید فنی از طرح مدیریت علف هرز چچم در مزارع گندم شهرستان ارزوئیه، زنگ خطری جدی مبنی بر مقاومت این علف هرز به سموم علف‌کش را به صدا درآورد. یافته‌های میدانی نشان داد که هیچ‌یک از ۱۳ تیمار علف‌کش با مکانیسم‌های اثر متفاوت، کنترل رضایت‌بخشی بر جمعیت چچم نداشته‌اند. این پدیده، که نیاز به تأیید نهایی از طریق آزمون‌های استاندارد دارد، نشان‌دهنده شکل‌گیری و تثبیت مقاومت به علف‌کش‌ها در این منطقه است. بر این اساس، بازنگری در استراتژی‌های کنترل شیمیایی، انجام مطالعات تکمیلی و حرکت به سمت مدیریت تلفیقی علف‌های هرز ضروری است.
بازدید فنی از طرح مدیریت علف هرز چچم در مزارع گندم ارزوئیه/ زنگ خطری برای مقاومت به علف‌کش‌ها

 به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ رزیتا کبیری محقق بخش تحقیقات زراعی و باغی گفت: هدف از این بازدید، ارزیابی میدانی کارایی ۱۳ تیمار علف‌کش با مکانیسم‌های اثر متفاوت، مقایسه نوع علف‌کش و بررسی تأثیر روش کاربرد (سمپاش پشتی در مقابل تراکتوری) بر تراکم علف هرز چچم (Lolium spp.) بود.

 کبیری بیان کرد: مشاهدات میدانی نشان داد که هیچ‌یک از تیمارها کنترل رضایت‌بخشی روی جمعیت چچم نداشتند. از منظر علمی، عدم پاسخگویی این علف هرز به علف‌کش‌های مورد آزمایش، نشانه‌ای از شکل‌گیری و تثبیت پدیده مقاومت به علف‌کش‌ها در توده‌های چچم منطقه ارزوئیه است. هرچند تأیید نهایی آن مستلزم انجام آزمون‌های استاندارد پایش مقاومت است.

براین‌اساس، بازنگری در استراتژی‌های کنترل شیمیایی، انجام مطالعات تکمیلی برای تشخیص قطعی مقاومت، و حرکت به سمت مدیریت تلفیقی علف‌های هرز ضروری به نظر می‌رسد.
گفتنی است این بازدید با حضور رزیتا کبیری، محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کشاورزی استان، به همراه منگلی مدیر حفظ نباتات استان، شاهرخی مسئول سموم و علف‌های هرز استان و عبدالشاهی استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان، با همراهی معاونت، کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و کارشناسان شرکت‌تعاونی سوم شعبان، از مزارع تحت پوشش طرح کنترل چچم در شهرستان ارزوئیه روز چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه صورت گرفت.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید

آخرین ویرایش ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

اخبار مرتبط