کارشناس آموزش های رسمی و سنجش مهارت مرکز مطرح کرد

چهارمحال و بختیاری پیشگام در ارتقای مهارت‌های کشاورزی؛ چالش‌ها و دستاوردها

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۱۰:۵۹ کد : ۱۵۰۰۲ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۱۵
محمد باقری، کارشناس آموزش‌های رسمی و سنجش مهارت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری، در چهل و چهارمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان در تشریح فعالیت‌های این مرکز، به دستاوردهای چشمگیر و چالش‌های پیش رو در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کشاورزی پرداخت. وی با اشاره به سه محور اصلی فعالیت مرکز، شامل جذب و تربیت هنرجو در هنرستان‌های وابسته و برون‌سپار و همچنین سنجش مهارت بزرگسالان، بر اهمیت آموزش حضوری و مؤثر تأکید کرد.
چهارمحال و بختیاری پیشگام در ارتقای مهارت‌های کشاورزی؛ چالش‌ها و دستاوردها

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری، محمد باقری، کارشناس آموزش‌های رسمی و سنجش مهارت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری، در چهل و چهارمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان در تشریح فعالیت‌های این مرکز، به دستاوردهای چشمگیر و چالش‌های پیش رو در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کشاورزی پرداخت.

وی با اشاره به سه محور اصلی فعالیت مرکز، شامل جذب و تربیت هنرجو در هنرستان‌های وابسته و برون‌سپار و همچنین سنجش مهارت بزرگسالان، بر اهمیت آموزش حضوری و مؤثر تأکید کرد.

دستاوردها درخشان، فراتر از انتظار

باقری از راه اندازی موفق رشته «ماشین‌آلات کشاورزی» در هنرستان‌های منطقه خبر داد و افزود: «سال گذشته، رشته ماشین‌آلات کشاورزی با حدود ۱۶ دانش‌آموز راه‌اندازی شد که دوره تخصصی آن توسط مرکز تحقیقات به طور کامل پوشش داده شد.»

وی همچنین از اجرای برنامه عملیاتی موسسه آموزش و ترویج کشور در زمینه مهارت‌آموزی خبر داد و اظهار داشت: «ما در سال گذشته، با هدف‌گذاری برای جذب هزار نفر، موفق شدیم ۶۷۵۱ نفر را در چهار رشته کلیدی استان شامل مکانیک تراکتور، تولید و پرورش گیاهان زینتی، تولید و پرورش گیاهان دارویی، و زراعت غلات و حبوبات، مهارت‌آموزی کنیم که این آمار، حدود ۷ برابر ظرفیت پیش‌بینی شده است.»

از دیگر اقدامات برجسته این مرکز، اجرای طرح «آموزش همراه با تولید» بوده که به گفته باقری، موجب شده است دانش‌آموزان علاوه بر کسب مهارت، در فرآیند تولید مدرسه مشارکت کرده و درآمد حاصل از آن را نیز دریافت کنند. وی همچنین از موفقیت ۱۰ دانش‌آموز هنرستان کنک در ورود به دانشگاه‌های کشاورزی و کسب رتبه‌های استانی توسط دانش‌آموزان در حوزه مقالات علمی خبر داد.

ضرورت هماهنگی و نگاه ویژه به آموزش

با وجود این دستاوردهای ارزشمند، باقری به چالش‌های پیش رو نیز اشاره کرد و گفت: «عدم هماهنگی بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت آموزش و پرورش، یکی از موانع اصلی در مسیر توسعه آموزش‌های کشاورزی است. همچنین، نبود برنامه‌ریزی بلندمدت در این حوزه، برنامه‌ریزی را برای ما دشوار می‌سازد.»

وی در پایان، خواستار توجه ویژه و تصمیم‌گیری سریع در خصوص تخصیص فضاها و امکانات آموزشی شد و تأکید کرد: «نگاه حمایتی و تصمیم‌گیری به‌موقع، همانند توجه به نهادهای امنیتی، برای پیشرفت و تداوم موفقیت‌های آموزشی ضروری است. موفقیت سازمان جهاد در جشنواره شهید رجایی، تا حد زیادی مدیون آموزش کارکنان است و نباید اجازه دهیم آموزش دچار چالش شود.»

این اظهارات نشان‌دهنده اهمیت راهبردی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در بخش کشاورزی و لزوم حمایت دستگاه‌های ذی‌ربط برای رفع موانع و تحقق اهداف توسعه‌ای در این حوزه است.

آخرین ویرایش ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵

اخبار مرتبط