رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی با حضور در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد:

توسعه باغبانی دیم؛ راهکار عبور کشاورزی ایران از بحران آب و تغییر اقلیم

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۰۷:۳۰ کد : ۱۵۰۳۱ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۱۴
محی‌الدین پیرخضری، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی با حضور در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی با اشاره به کمبود آب و تغییر اقلیم به عنوان مهم‌ترین چالش‌های کشور، توسعه باغبانی دیم را راهکاری برای عبور کشاورزی ایران از این چالش عنوان کرد.
توسعه باغبانی دیم؛ راهکار عبور کشاورزی ایران از بحران آب و تغییر اقلیم

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، محی‌الدین پیرخضری، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، در جلسه‌ای که با حضور سرپرست مرکز، معاون پژوهشی، رؤسای بخش‌های تحقیقاتی و محققان حوزه باغبانی برگزار شد، کمبود آب و تغییر اقلیم را از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی کشور دانست و اظهار کرد: بخش باغبانی بیش از سایر حوزه‌های کشاورزی از تغییرات اقلیمی تأثیر می‌پذیرد و لازم است برای مقابله با این شرایط، برنامه‌ریزی علمی و عملیاتی صورت گیرد.

وی با تأکید بر ضرورت توسعه باغبانی دیم در کشور افزود: افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی بدون توجه به ظرفیت‌های باغبانی دیم امکان‌پذیر نیست. در حال حاضر بیش از ۲۲ گونه محصول باغی متحمل به خشکی در کشور وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای احداث و توسعه باغات دیم بهره گرفت.

پیرخضری همچنین مهارت‌آموزی و آموزش بهره‌برداران را یکی از عوامل مهم در ارتقای بهره‌وری باغات عنوان کرد و گفت: توانمندسازی فعالان این بخش و انتقال دانش روز به باغداران می‌تواند نقش مؤثری در افزایش تولید، کاهش مصرف آب و پایداری باغات داشته باشد.

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی با اشاره به نقش بخش خصوصی در توسعه کشاورزی نوین تصریح کرد: آینده کشاورزی ایران در گرو توسعه باغبانی دانش‌بنیان و مشارکت مؤثر بخش خصوصی است و باید زمینه حضور سرمایه‌گذاران و فعالان این حوزه بیش از گذشته فراهم شود.

آخرین ویرایش ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵

اخبار مرتبط