«درسا» و «رونیکا» معرفی شدند؛ ارقام جدید چغندرقند با مقاومت دوگانه و عملکرد بالاتر

۱۰ خرداد ۱۴۰۵ | ۰۷:۴۶ کد : ۱۶۲۹۶ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۲۳
رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند از معرفی دو رقم جدید چغندرقند هیبرید منوژرم با نام‌های «درسا» و «رونیکا» خبر داد.
«درسا» و «رونیکا» معرفی شدند؛ ارقام جدید چغندرقند با مقاومت دوگانه و عملکرد بالاتر

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از خبرگزاری ایانا،اباذر رجبی در گفت‌و‌گو با ایانا با اعلام این خبر گفت: «این ارقام که به دو بیماری مهم ریزومانیا و ریزوکتونیا مقاوم هستند، می‌توانند با افزایش حداقل یک تن در هکتار عملکرد شکر نسبت به ارقام مقاوم قبلی، نقش مهمی در افزایش بهره‌وری و کاهش وابستگی کشور به بذرهای وارداتی ایفا کنند.»
او اظهار داشت: «این دو رقم در اواخر اردیبهشت‌ماه سال جاری معرفی شده و حاصل برنامه‌های اصلاحی و ارزیابی‌های گسترده در شرایط مختلف اقلیمی کشور هستند.»

او افزود: «ارقام «درسا» و «رونیکا» علاوه بر برخورداری از پایه مادری جدید مقاوم، دارای پایه‌های پدری مقاوم به ریزومانیا و ریزوکتونیا نیز هستند که موجب افزایش سطح تحمل آن‌ها در شرایط آلودگی بیماری می‌شود؛ این در حالی است که ارقام مقاوم قبلی عمدتاً بر یک پایه مادری قدیمی متکی بودند.

رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند با اشاره به نتایج آزمایش‌های مزرعه‌ای گفت: «این ارقام طی دو سال در ایستگاه‌های تحقیقاتی کرج و مناطق آلوده شامل مشهد، شیراز، همدان، کرمانشاه و میاندوآب مورد ارزیابی قرار گرفتند.»

به گفته او، نتایج نشان داد این ارقام در شرایط اقلیمی مختلف از پایداری مناسبی برخوردار بوده و با عملکرد شکر بیش از ۱۰ تن در هکتار، حداقل یک تن در هکتار نسبت به ارقام شاهد برتری داشته‌اند.

رجبی با بیان این‌که ارزیابی‌ها در زمین‌های آلوده به ریزومانیا و همچنین در شرایط مایه‌زنی مصنوعی ریزوکتونیا انجام شده، خاطرنشان کرد: «نتایج نشان می‌دهد این ارقام در شاخص‌های عملکردی از جمله عملکرد شکر سفید و درصد قند، عملکردی هم‌تراز با ارقام مقاوم خارجی داشته و در برخی موارد حتی برتری نشان داده‌اند.»

او تأکید کرد: «بومی‌سازی فناوری تولید و پوشش‌دهی بذر و توسعه ارقام داخلی، می‌تواند ضمن کاهش وابستگی به واردات، به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه تولید در مزارع چغندرقند کمک کند.»

رجبی گفت: «انتظار می‌رود طی سه تا پنج سال آینده با توسعه این ارقام، سهم بذرهای داخلی در مزارع کشور افزایش یافته و صرفه‌جویی ارزی و پایداری تولید شکر در کشور تقویت شود.»

آخرین ویرایش ۱۰ خرداد ۱۴۰۵

اخبار مرتبط