در سال آموزش و ترویج و با هدف ارتقای دانش فنی فعالان صنعت طیور؛

استفاده از حشرات در تغذیه طیور؛ محور برنامه استودیو کشاورز در شبکه شامک

۲۵ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۹:۵۲ کد : ۲۱۸۲۰ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۴۶
در راستای تحقق اهداف سال آموزش و ترویج و با همت معاونت آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان (تات)، برنامه آموزشی «استودیو کشاورز» با موضوع استفاده از حشرات در تغذیه طیور از طریق شبکه آموزش مجازی کشاورزی «شامک» برگزار و منتشر شد.
استفاده از حشرات در تغذیه طیور؛ محور برنامه استودیو کشاورز در شبکه شامک

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، این برنامه با هدف آشنایی کارشناسان، مرغداران، بهره‌برداران و علاقه‌مندان بخش کشاورزی با ظرفیت‌های نوین تأمین خوراک طیور، کاهش وابستگی به نهاده‌های متعارف و بهره‌گیری از منابع پروتئینی جایگزین در جیره غذایی طیور ارائه شده است.  

بهروز سپهوند، مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، در این برنامه آموزشی با تشریح اهمیت توجه به منابع نوین تأمین پروتئین در صنعت طیور، اظهار داشت: استفاده هدفمند و علمی از حشرات در تغذیه طیور، یکی از رویکردهای نوین و قابل‌توجه در مسیر افزایش بهره‌وری، پایداری تولید و مدیریت هزینه‌های خوراک به شمار می‌رود.  

وی افزود: حشرات، به‌ویژه در قالب فرآورده‌های فرآوری‌شده و استاندارد، می‌توانند به‌عنوان منبعی غنی از پروتئین، چربی، اسیدهای آمینه و برخی ترکیبات مغذی، در جیره غذایی طیور مورد استفاده قرار گیرند؛ البته بهره‌برداری از این ظرفیت نیازمند رعایت ضوابط بهداشتی، اصول فرآوری، استانداردهای تغذیه‌ای و تنظیم دقیق جیره توسط متخصصان است.  

سپهوند با اشاره به سهم بالای خوراک در هزینه‌های تولید واحدهای مرغداری، تصریح کرد: بررسی و معرفی منابع جایگزین خوراکی، می‌تواند ضمن کمک به تنوع‌بخشی در تأمین نهاده‌ها، زمینه کاهش فشار بر منابع متداول پروتئینی و حرکت به‌سوی تولید پایدار را فراهم کند. با این حال، استفاده از حشرات در تغذیه طیور باید مبتنی بر نتایج پژوهشی، شرایط سنی و تولیدی پرنده، نوع محصول حشری و توصیه کارشناسان تغذیه باشد.  

مدرس مرکز تات لرستان ادامه داد: توسعه دانش بهره‌برداران در زمینه فناوری‌های نوین خوراک دام و طیور، نقش مؤثری در تصمیم‌گیری‌های صحیح تولیدکنندگان دارد. آموزش‌های تخصصی در این زمینه، علاوه بر ارتقای سطح آگاهی فنی، می‌تواند از به‌کارگیری شیوه‌های غیرعلمی و استفاده نامناسب از مواد خوراکی جلوگیری کند.  

وی خاطرنشان کرد: تولید و استفاده از منابع پروتئینی نوین، از جمله حشرات، در صورت فراهم بودن زیرساخت‌های لازم، نظارت‌های بهداشتی و رعایت استانداردهای فنی، می‌تواند به‌عنوان یک فرصت در زنجیره تولید طیور مورد توجه قرار گیرد و به پایداری اقتصادی و زیست‌محیطی بخش کشاورزی کمک کند.  

گفتنی است برنامه «استودیو کشاورز» در شبکه آموزش مجازی کشاورزی «شامک»، با رویکرد انتقال دانش کاربردی، ترویج یافته‌های علمی و افزایش مهارت کارشناسان و بهره‌برداران بخش کشاورزی، به همت معاونت آموزش مرکز تات لرستان تولید و در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار تات لرستان در کانال ایتا کلیک نمایید

آخرین ویرایش ۲۵ مرداد ۱۴۰۵