رئیس مرکز در شورای معاونین سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی؛

تأکید بر بهره‌گیری از تنوع اقلیمی و اصلاح الگوی کشت برای افزایش بهره‌وری کشاورزی استان مرکزی

۳۰ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۱:۲۲ کد : ۲۵۰۲۴ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۳۵
داودی‌راد، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، در نشست شورای معاونین سازمان جهاد کشاورزی استان، با اشاره به ظرفیت‌های متنوع اقلیمی و تولیدی استان، بر ضرورت بهره‌گیری هدفمند از این ظرفیت‌ها برای افزایش تولید و تقویت نقش استان در تأمین بخشی از نیازهای کشاورزی سایر مناطق کشور تأکید کرد.
تأکید بر بهره‌گیری از تنوع اقلیمی و اصلاح الگوی کشت برای افزایش بهره‌وری کشاورزی استان مرکزی

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، شورای معاونین سازمان جهاد کشاورزی استان با محوریت بررسی مسائل و دغدغه‌های بخش کشاورزی استان مرکزی و با حضور ابراهیمی نماینده محترم مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، کتانفروش رئیس سازمان، داودی‌راد رئیس مرکز و جمعی از معاونان و مدیران ستادی برگزار شد.

در این نشست، مهم‌ترین مسائل و چالش‌های بخش کشاورزی استان در فضایی صمیمی و مسئله‌محور مطرح و راهکارهای تقویت تولید، تأمین امنیت غذایی و حمایت از بهره‌برداران مورد بررسی قرار گرفت.

داودی‌راد، رئیس مرکز ، در این نشست، با اشاره به ظرفیت‌های متنوع اقلیمی و تولیدی استان، بر ضرورت بهره‌گیری هدفمند از این ظرفیت‌ها برای افزایش تولید و تقویت نقش استان در تأمین بخشی از نیازهای کشاورزی سایر مناطق کشور تأکید کرد.

وی اظهار کرد: تنوع اقلیمی استان مرکزی، امکان تولید طیف گسترده‌ای از محصولات کشاورزی را فراهم کرده و این ظرفیت می‌تواند با برنامه‌ریزی علمی و هدفمند، زمینه افزایش بهره‌وری و تولید محصولات متناسب با شرایط هر منطقه را فراهم کند.

داودی‌راد با اشاره به محدودیت منابع آبی، مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی را یکی از الزامات اساسی توسعه پایدار این بخش دانست و افزود: لازم است میزان واقعی مصرف آب در بخش کشاورزی با در نظر گرفتن خروج آب از چرخه تولید و استفاده از منابع آب در سایر بخش‌ها، به‌صورت دقیق‌تر مورد بررسی و محاسبه قرار گیرد تا تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای داده‌های واقعی انجام شود.

رئیس مرکز همچنین اصلاح و اجرای الگوی کشت را از محورهای اساسی تحول در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: الگوی کشت صرفاً یک برنامه اجرایی در سطح مزارع نیست، بلکه ابزاری برای مدیریت منابع، افزایش بهره‌وری، کاهش مصرف آب و هدایت تولید به سمت محصولات دارای مزیت نسبی و اقتصادی است و تحقق آن نیازمند همراهی و هماهنگی همه دستگاه‌های مرتبط است.

وی ادامه داد: برای اثربخشی الگوی کشت باید مجموعه‌ای از اقدامات هم‌زمان در حوزه‌های تأمین نهاده، بازار، منابع آب، حمایت‌های مالی، آموزش و ترویج و سیاست‌گذاری انجام شود تا کشاورز نیز از نظر اقتصادی انگیزه لازم برای حرکت در مسیر الگوی تعیین‌شده را داشته باشد.

داودی‌راد در بخش دیگری از سخنان خود، اصلاح ساختارها و ارتقای جایگاه و اثربخشی بخش کشاورزی را ضروری دانست و بر استفاده بیشتر از ظرفیت‌های علمی، تحقیقاتی و کارشناسی برای حل مسائل این بخش تأکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: تحقق اهداف توسعه کشاورزی نیازمند ارتباط مؤثر میان تحقیقات، اجرا و بهره‌برداران است و باید ظرفیت‌های علمی و پژوهشی استان بیش از گذشته در فرآیند تصمیم‌سازی و برنامه‌ریزی بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها: کشاورزی بخش کشاورزی کشاورزی استان بخش استان استان مرکزی تولید آب مصرف آب ظرفیت

آخرین ویرایش ۳۱ شهریور ۱۴۰۵