سرپرست مرکز ملی تحقیقات شوری در شورای پژوهشی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور تأکید کرد:

ضرورت آینده‌پژوهی تحقیقات شوری در حوزه علوم باغبانی

۲۱ مهر ۱۴۰۴ | ۰۹:۰۲ کد : ۳۶۷۰ اخبار موسسات
تعداد بازدید:۳۳
محمدحسن رحیمیان سرپرست مرکز ملی تحقیقات شوری گفت: افزایش جزیی شوری منابع آب و خاک می‌تواند عملکرد محصولات عمده باغبانی کشور را در معرض افت شدید قرار دهد. وی با اشاره به شیب شدید کاهش عملکرد محصولاتی نظیر بادام، سیب، مرکبات، زیتون و زردآلو در اثر افزایش شوری گفت: این قبیل محصولات حساس به شوری بوده و در معرض افت عملکرد قابل توجهی قرار دارند و هر واحد افزایش شوری، میتواند تا بیش از ۲۰ درصد کاهش عملکرد ایجاد نماید.
ضرورت آینده‌پژوهی تحقیقات شوری در حوزه علوم باغبانی

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات شوری، محمدحسن رحیمیان سرپرست این مرکز با اشاره به شیب شدید کاهش عملکرد محصولاتی نظیر بادام، سیب، مرکبات، زیتون و زردآلو در اثر افزایش شوری بیان کرد که این قبیل محصولات حساس به شوری بوده و در معرض افت عملکرد قابل توجهی قرار دارند و هر واحد افزایش شوری، میتواند تا بیش از 20 درصد کاهش عملکرد ایجاد نماید. وی با اشاره به توسعه شوری در اراضی دیمکاری بواسطه وقوع خشکسالی ها و تغییر الگوی بارش ها در برخی مناطق کشور، عملکرد محصولات باغی در شرایط دیم را نیز آسیب پذیر از مساله شوری دانست.

رحیمیان با استقبال از زمینه همکاری بوجود آمده بین موسسه تحقیقات علوم باغبانی و مرکز ملی تحقیقات شوری، بر ضرورت آینده‌پژوهی تحقیقات شوری در حوزه علوم باغبانی کشور تاکید کرد و دستیابی به این مهم را برای پاسخ به جامعه بهره‌برداران در آینده، ضروری و اجتناب ناپذیر دانست. لازم به ذکر است که در پنجمین جلسه شورای پژوهشی موسسه تحقیقات علوم باغبانی مورخ 19 مهرماه سال جاری، پروپوزال یک فقره طرح ملی مشترک بین موسسه ای با موضوع شوری در محصولات باغبانی توسط یکی از اعضای هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری ارائه شد و مورد بررسی قرار گرفت.

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید

آخرین ویرایش۲۱ مهر ۱۴۰۴

اخبار مرتبط