مدیریت بیولوژیکی علفهای هرز در مزارع چغندرقند
بهرهوری مزارع چغندرقند را از طریق مدیریت دقیق علفهای هرز ارتقاء دهید
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ با توجه به اهمیت بالای چغندرقند به عنوان یکی از منابع اصلی تولید قند و نقش حیاتی آن در اقتصاد کشاورزی، کنترل مؤثر علفهای هرز در مزارع این محصول از اولویتهای اصلی کشاورزان و متخصصان بخش کشاورزی است. علفهای هرز با رقابت شدید برای منابع خاک، آب و نور، میتوانند به طور چشمگیری باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصول شوند.
در همین راستا این مرکز اقدام به برگزاری دوره آموزشی "مدیریت علفهای هرز چغندرقند و معرفی سایر گیاهان قندی" بصورت برخط ویژه بهرهبرداران و کارشناسان بخش کشاورزی نموده است. این دوره آموزشی توسط ولیاله یوسفآبادی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چقندرقند و استادیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند در مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این دوره مباحث مختلفی از جمله ارزش اقتصادی چغندرقند، مولفه های تعیین کننده ارزش اقتصادی محصول چغندرقند در واحد سطح، عوامل موثر بر عملکرد کمی و کیفی محصول چغندرقند، عوامل مدیریتی موثر بر تولید و عملکرد محصول چغندرقند، نقش و اهمیت زمان درمدیریت موفق، علف های هرز مزارع چغندرقند، آماده سازی بستر کاشت در زمان مناسب و شرایط رطوبتی مطلوب، نقش و اهمیت زمان شروع مبارزه با علف های هرز در مزارع چغندرقند و سس مهمترین انگل چغندرقند تشریح شد.
هدف اصلی این دوره، آموزش کشاورزان و کارشناسان به منظور ارتقای تواناییهای علمی و عملی در مدیریت مؤثر علفهای هرز چغندرقند بود که بتوانند با بهرهگیری از راهکارهای نوین، عملکرد مزارع خود را افزایش داده و در عین حال خسارتهای اقتصادی و زیستمحیطی ناشی از علفهای هرز را به حداقل برسانند.


