دستیابی به موفقیت بین‌المللی:

انتخاب «ساربانیار» در میان ۵۰ طرح نوآوری برتر جهانی FAO در حوزه دامپروری

۱۷ آبان ۱۴۰۴ | ۱۳:۰۰ کد : ۵۵۹۳ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۴۲
پروژه نوآورانه «ساربانیار» در میان ۵۰ طرح برتر جهان از سوی سازمان فائو انتخاب شد. این موفقیت، جایگاه بین‌المللی پژوهش‌های ایرانی در تحول پایدار دامپروری را نمایان کرد.
انتخاب «ساربانیار» در میان ۵۰ طرح نوآوری برتر جهانی FAO در حوزه دامپروری

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، پروژه نوآورانه «ساربانیار» با عنوان «رویکرد نوین فناوری اطلاعات در پرورش شتر: پایش آنلاین، فنوتیپ‌گذاری و ارزیابی مرتع با استفاده از اپلیکیشن ساربانیار (مطالعه موردی: ساغند استان یزد)» که توسط پژوهشگران مؤسسه تهیه شده است، موفق شد در میان ۵۰ طرح برتر جهانی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در زمینه نوآوری و تجارب موفق در تحول پایدار دامپروری با رویکرد سلامت واحد (One Health) قرار گیرد.

این انتخاب همزمان با هشتادمین سالگرد تأسیس FAO صورت گرفت. در این برنامه بین‌المللی، بیش از ۴۰۰ طرح از ۷۲ کشور عضو FAO دریافت شد که هر یک به‌صورت مستقل توسط ۲۰ داور بین‌المللی از بخش‌های دولتی، خصوصی، دانشگاهی و سازمان‌های مردم‌نهاد مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت، ۵۰ پروژه برتر با بیشترین تأثیر و نوآوری در حوزه پایداری دامپروری، سلامت حیوانات و محیط زیست انتخاب و معرفی شدند.

گفتنی است نمایندگان طرح‌های برگزیده، از جمله پروژه «ساربانیار»، به مراسم جهانی معرفی برگزیدگان که در تاریخ ۲۳ مهرماه ۱۴۰۴ (۱۵ اکتبر ۲۰۲۵ میلادی) هم‌زمان با روز جهانی غذا در مقر سازمان FAO برگزار شد، دعوت گردیدند.

این موفقیت نشان‌دهنده توان علمی و فنی پژوهشگران ایرانی در عرصه بین‌المللی و نقش مؤثر مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور در ارائه راهکارهای فناورانه برای مدیریت پایدار منابع دامی و طبیعی در مناطق خشک و نیمه‌خشک است.

سازمان FAO ضمن تقدیر از تمامی شرکت‌کنندگان، اعلام کرد که ارتباط با برگزیدگان از طریق «مرکز نوآوری تحول پایدار دامپروری» (FAO Sustainable Livestock Transformation Innovation Hub) ادامه خواهد داشت و فرصت‌های همکاری، تأمین مالی و توسعه طرح‌ها در آینده دنبال خواهد شد.

فهرست کامل طرح‌های برگزیده، در لینک زیر قابل مشاهده است:
 https://www.fao.org/one-health/highlights/recognition-of-good-practices-and-innovations

 

آخرین ویرایش۱۷ آبان ۱۴۰۴

اخبار مرتبط