به همت عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات بوشهر؛

سخنرانی علمی درباره راهکارهای کاهش اثرات تغییر اقلیم بر کشت دیم و امنیت غذایی

۲۵ آذر ۱۴۰۴ | ۰۷:۳۳ کد : ۸۳۰۵ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۲۰
عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات بوشهر گفت: متوسط بارش سالیانه در ایران و استان بوشهر حدود ۲۵۰ میلی‌متر است که یک‌سوم میانگین جهانی محسوب می‌شود، درحالی‌که میزان تبخیر سه برابر متوسط جهانی است. این شرایط ضرورت تغییر نگرش در مدیریت منابع آب‌وخاک را دوچندان می‌کند.
سخنرانی علمی درباره راهکارهای کاهش اثرات تغییر اقلیم بر کشت دیم و امنیت غذایی

 به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، به مناسبت هفته پژوهش سخنرانی علمی با عنوان راهکارهای کاهش اثرات تغییر اقلیم بر کشت دیم و امنیت غذایی به همت عضو هیئت‌علمی مرکز و رئیس بخش تحقیقات جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به‌صورت حضوری و وبینار در سالن شهید محمود خاج برگزار شد.

 غلامرضا راهی عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات بوشهر گفت: بخش کشاورزی به دلیل ارتباط تنگاتنگ با اقلیم و شرایط آب‌وهوایی، یکی از آسیب‌پذیرترین ارکان جامعه بشری در مواجهه با تغییر اقلیم است. افزایش دما، کاهش بارندگی و وقوع خشکسالی‌های شدید در سال‌های اخیر، کشاورزی و امنیت غذایی را با چالش جدی مواجه کرده است.

 وی افزود: تغییر اقلیم علاوه بر تأثیر مستقیم بر عملکرد محصولات، به طور غیرمستقیم نیز از طریق تغییر در بیماری‌ها و آفات می‌تواند خسارت‌های بیشتری وارد کند. افزایش دما در بسیاری از مناطق به تغییر در دوره رشد مطلوب منجر شده و گاهی حتی الگوی کشت را تغییر می‌دهد.

 راهی گفت: متوسط بارش سالیانه در ایران و استان بوشهر حدود ۲۵۰ میلی‌متر است که یک‌سوم میانگین جهانی محسوب می‌شود، درحالی‌که میزان تبخیر سه برابر متوسط جهانی است. این شرایط ضرورت تغییر نگرش در مدیریت منابع آب‌وخاک را دوچندان می‌کند.

 وی افزود: راهکارهایی همچون اصلاح الگوی کشت، کشت گیاهان مقاوم به خشکی و شوری، اجرای دستگاه‌های نوین آبیاری، کشاورزی دقیق، افزایش ماده آلی خاک، کشاورزی حفاظتی، استفاده از آب‌های نامتعارف و شور، استحصال رطوبت، کشت گلخانه‌ای و بهره‌گیری از پیش‌بینی‌های دقیق‌تر از جمله روش‌های سازگاری با تغییرات اقلیمی و حفاظت از امنیت غذایی هستند

کلیدواژه‌ها: تغییر اقلیم کشت کشاورزی اقلیم آب امنیت غذایی

آخرین ویرایش۲۵ آذر ۱۴۰۴

اخبار مرتبط