ایرنا گزارش کرد:

راهکار سبز؛ استفاده از زهاب نیشکر برای رونق زراعت چوب

۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۱۱:۳۰ کد : ۱۳۱۳۶ بخش پژوهش
تعداد بازدید:۸
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان از آغاز اجرای طرح بررسی ظرفیت استفاده از زهاب نیشکر به‌عنوان آب آبیاری در زراعت چوب خبر داد و گفت: این طرح می‌تواند معضل زهاب کشاورزی را به فرصتی اقتصادی در جنگل‌کاری و تولید چوب تبدیل کند.
راهکار سبز؛ استفاده از زهاب نیشکر برای رونق زراعت چوب

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان به نقل از خبرگزاری ایرنا، صبا پیرو در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بحران کمبود آب یکی از چالش‌های مهم جهان است و فعالیت‌هایی مانند جنگل‌کاری و زراعت چوب نیز از این بحران مستثنی نیستند همین موضوع باعث شده توجه پژوهشگران به استفاده اصولی از آب‌های نامتعارف از جمله پساب‌های کشاورزی و زهاب‌ها جلب شود.

وی افزود: در خوزستان تولید حجم بالای زهاب ناشی از فعالیت‌های مختلف به‌ویژه کشت نیشکر، یکی از مشکلات جدی و تأثیرگذار بر کیفیت خاک و منابع آبی است این نوع زهاب که بخشی از ورودی آب تالاب‌ها را نیز تشکیل می‌دهد در صورت مدیریت صحیح می‌تواند از یک تهدید زیست‌محیطی به فرصتی برای توسعه جنگل‌کاری اقتصادی تبدیل شود.

پیرو ادامه داد: در همین راستا مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اقدام به اجرای طرح بررسی ظرفیت استفاده از زهاب نیشکر در آبیاری زراعت چوب کرده است.

وی بیان کرد: این طرح با هدف سنجش سازگاری و عملکرد چهار گونه تندرو در شرایط آبیاری با ترکیب‌های مختلف زهاب نیشکر و آب معمولی در مرحله نخست به‌صورت گلدانی و در محیط کنترل‌شده در نهالستان مرکز در حال اجرا است.

این عضو هیات علمی گفت: در فاز دوم گونه‌هایی که عملکرد و سازگاری بالایی در شرایط کنترل شده داشته باشند در عرصه‌های واقعی تحت‌تأثیر زهاب نیشکر کشت و مورد ارزیابی میدانی قرار خواهند گرفت.

وی تأکید کرد: استفاده هدفمند از زهاب نیشکر می‌تواند علاوه بر کاهش اثرات منفی آن بر خاک و تالاب‌های استان، به ایجاد اشتغال، توسعه زراعت چوب و تولید پایدار منابع چوبی در خوزستان کمک کند.

مزارع نیشکر استان در شهرستان‌های خرمشهر، شادگان، کارون، اهواز، باوی، شوش و شوشتر واقع شده‌اند. ظرفیت اسمی هر یک از واحدهای هشت‌گانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ۱۰۰ هزار تن شکر است.

لینک خبر: https://irna.ir/xjX7WG

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک کنید

 

کلیدواژه‌ها: زهاب نیشکر زراعت چوب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

آخرین ویرایش ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

اخبار مرتبط


نظر شما :