• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۲/۳۱ 
  • تعداد بازدید : 912
دکتر عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در جلسه ارائه گزارش عملکرد سال 1398:
در راستای تبادلات علمی و برقراری ارتباط با مراكز پژوهشی سایر كشورها، تاكنون 9 تفاهم نامه علمی منعقد شده است

" سلسله جلسات ارائه گزارش عملکرد سالانه سال 1398 موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور روز یکشنبه 28 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور دکتر کامبیز بازرگان سرپرست سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، حجت الاسلام و المسلمین سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، دکتر رسول زارع قائم مقام، معاونان و مدیران کل ستادی سازمان با دکتر عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به صورت مجازی برگزار شد.

دکتر بازرگان رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در سخنان خود با قدردانی از توفیقات موسسه جنگل ها و مراتع کشور، رویکرد آن موسسه را در نگاه کلان به موضوعات مبتلا به کشور با ارزش نامید. وی راه اندازی مجله طبیعت توسط موسسه را دارای آثار خوبی برشمرد و افزود : پرداختن و تمرکز بیشتر بر مباحثی چون مدیریت منابع آب، اراضی شیب دار و ارائه تحلیل های پژوهشی همچنین توجه مجموعه همکاران موسسه به بانک بذر و حفظ ذخایر ژنتیکی بسیار قابل تقدیر است.

وی پیگیری موضوع مهم زراعت چوب توسط موسسه جنگل ها و مراتع را از دیگر فعالیت های مثبت ارزیابی نمود که می تواند در بحث اشتغال زایی در کشور حائز اهمیت باشد و یادآور شد: این مبحث با ارائه ایده های جدید توسط موسسه جنگلها و مراتع و سایر موسسه ها پیگیری و به شکل یک پروتکل تدوین شود .

دکتر بازرگان توجه موسسه را به موضوعاتی چون شناسایی گونه های در حال انقراض و موضوع تغییر اقلیم و تقویت تحقیقات توسعه ای و فناوری محور  را یادآور شد و افزود: فعالیت و پژوهش های ارزشمندی در زمینه شناسایی و پایش عرصه ها انجام می گیرد با توجه به اینکه کارها بیشتر به سمت و سوی مطالعاتی و توسعه ای پیش می رود لازم است سهم تحقیقات فناوری محور در مقابل طرح های ملی بیشتر بوده و با توجه به ظرفیت و خلاقیت محققان، سهم بیشتری برای حل مسائل استانی قائل شویم.   

وی در سخنان خود با اشاره به محدودیت جذب نیروهای هیات علمی بیشتر برای سازمان، بازنگری در چیدمان نیروها و تعدیل بین کارکنان در ستاد موسسه و استانها را خواستار شد. وی بکارگیری نیروهای هیات علمی به شکل مامور را روشی کارآ برای استانها برشمرد که جهت رفع مشکلات نیروی متخصص در پروژه های تحقیقاتی قابل اجرا می باشد.

دکتر عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در سخنان خود فعالیت  و دستاوردهای شاخص موسسه را انجام مطالعات و تحقیقات مقابله با گرد و غبار و ماسه های روان کشور، تکمیل طرح جامع تحقیقات زراعت چوب جهت تامین نیاز صنایع سلولزی کشور و تدوین برنامه اجرایی با همکاری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، شناسایی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی گیاهی کشور در قالب اجرای طرح جامع، برنامه ریزی برای تولید 48 رقم گیاه دارویی، تدوین برنامه راهبردی اصلاح گیاهان دارویی و توسعه کشت دیم گیاهان دارویی و اجرای وسیع طرح های پایش عرصه های طبیعی نام برد.

وی با تشریح مطالعات و تحقیقات مقابله با گرد و غبار و ماسه های روان کشور به طرح های پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در این خصوص اشاره داشت و آن را شامل: تعیین قلمرو بیابانی کشور در سطح 85 میلیون هکتار، تعیین قلمرو ماسه زارهای کشور در سطح 4.5 میلیون هکتار، مطالعه جامع کنترل گرد و غبار خوزستان، مطالعه جامع کنترل گرد و غبار سیستان، تعیین وضعیت اکولوژی تالاب های هورالعظیم، شادگان، تالاب گاوخونی، جازموریان و تدوین و اجرای طرح کلان پایش عرصه های طبیعی کشور با در نظر گرفتن در متغیر تغییر اقلیم و کاربری اراضی اشاره داشت.

رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور درخصوص توسعه زراعت چوب توسط موسسه به سه طرح بررسی وضع موجود زراعت چوب کشور از نظر کمی و کیفی، پتانسیل یابی و تعیین مناطق توسعه زراعت چوب در کشور و پروژه تولید قلمه از کلن های پرمحصول صنوبر پرداخت.

وی شناسایی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی گیاهی کشور را شامل 2 طرح جامع، 8 پروژه ملی و 185 زیر پروژه نام برد همچنین اصلاح گیاهان دارویی – تولید بذر و معرفی رقم را یکی دیگر از اقدامات دانست. وی با ارائه نقشه ای از موقعیت سایت های پایش کشور شامل جنگل، مرتع، بیابان و آفات و بیماریها، اجرای طرح های پایش عرصه های طبیعی کشور را مشتمل بر 2 طرح جامع، 15 پروژه ملی و 225 زیر پروژه نام برد.

وی در سخنان خود به تشریح میزان و درصد درآمد ناشی از دارایی های فکری و سایر منابع درآمدی موسسه تحققیقات جنگل ها و مراتع کشور پرداخت و آن را شامل درآمد حاصل از قرارداد پژوهشی، فروش محصول، بازدید و خدمات آموزشی باغ گیاهشناسی، منابع درآمد آموزشی، ارائه خدمات آزمایشگاهی و فروش اموال مازاد و غیره برشمرد.

رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور فعالیت های بین المللی شاخص موسسه را شامل 9 تفاهم نامه و پروژه مشترک در سال گذشته برشمرد و افزود: 4 تفاهم در حال انعقاد است و با 160 باغ گیاهشناسی در دنیا تبادل بذر انجام می شود. وی پروژه های مشترک را شامل: سه پروژه مشترک و در حال اجرا، یک پروژه با دانشگاه کپنهاک دانمارک، یک پروژه مشترک با گوتینگ آلمان در ارتباط با آفات و بیماری های جنگل و یک پروژه مشترک با موسسه تحقیقات Royal Beigion Institute for Natural Sciences  بلژیک برشمرد همچنین در زمینه امور بین الملل محققین موسسه، سفرهای تحقیقاتی و علمی شامل اعزام به دانشگاه ها، ارائه مقاله علمی، ماموریت های پژوهشی و شرکت در کارگاه های آموزشی داشته اند. 

دکتر عادل جلیلی درخصوص برنامه های مشترک انجام شده با موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، به فعالیت های اداره ترویج و انتقال یافته های تحقیقاتی شامل: فعالیت رسانه ها، روش های انتقال یافته های تحقیقاتی، برگزاری کارگاه ها و فعالیت در رسانه ملی اشاره و تعدادی از عناوین مصوب برنامه های آموزشی – ترویجی (ترکیبی) در معاونت ترویج براساس قالب های برنامه سازی را تشریح داشت.

    وی برنامه ریزی برای توانمندسازی و هدفمندی فعالیت های اعضای هیات علمی جدیدالاستخدام را از اقدامات مهم سال گذشته موسسه برشمرد و آن را شامل: آشناکردن اعضای هیات علمی جدیدالورود با فعالیت ها، برنامه ها و امکانات بخش/گروههای تحقیقاتی موسسه، آشنا کردن با کلیه فعالیت و طرح های در حال اجرا در دو ایستگاه تحقیقاتی همند آبسرد و البرز، شرکت در گروه های ارزشیابی به عنوان دبیرگروه، دبیری گروه های راهبردی، دادن مسئولیت مدیر هیات ممیزی، رئیس گروه مکانیزاسیون و سایر اقدامات به تعدادی از این همکاران دانست.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.1.15.0
V6.1.15.0