وزیر جهاد کشاورزی از ایجاد و توسعه صندوق حمایت از جوانان روستایی و عشایری در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: توسعه کانونهای روستایی و عشایری تا رسیدن به تاسیس «بنیاد کشاورزان آینده» برای حمایت رسمی از کشاورزان را ادامه خواهیم داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی صبح روز 13 اسفندماه جاری در اولین همایش ملی کشاورزان جوان که با شعار تحقق کشاورزی دانشبنیان با مشارکت کشاورزان جوان در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: در حال حاضر سن کشاورزان در کشور ۵۳ سال است، بنابراین تلاش میکنیم با پرورش کشاورزان جوان و حمایت از آنان که از وظایف وزارت جهاد کشاورزی است، سن کشاورزان در آینده کاهش یابد.وی با اشاره به برنامهریزی در خصوص پرورش کشاورزان جوان، یادآور شد: در این خصوص اهتمام ویژه داریم و «اولین همایش ملی کشاورزان جوان» نیز برای حمایت از کشاورزان جوان آینده تشکیل شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که امروزه غذا در دنیا حائز اهمیت است و کشورها برای حکمرانی غذا در حال رقابت با یکدیگر هستند، گفت: امروزه کشاورزی عامل قدرت به شمار میرود و جایگاه کشاورزی در دنیا نسبت به گذشته تغییر و رشد یافته است.وی با بیان اینکه امروزه نگاه به کشاورزی، راهبردی و مدرن است، افزود: هر روز دانش و فناوری در بخش کشاورزی رشد مییابد، لذا نگاه گذشته باید کنار گذاشته شود، البته در حال حاضر جذابیتهای بسیار خوبی برای حضور جوانان در این بخش وجود دارد.
ساداتینژاد خاطرنشان کرد: ما به علم، فناوری و دانش در کشاورزی نیاز داریم و برای ورود فناوری و دانش به بخش کشاورزی، نیاز به جوانان داریم، امروزه جوان تحصیل کرده برای بخش کشاورزی یک ضرورت به شمار میرود.به گفته وی، برای این منظور وزارت جهاد کشاورزی، هنرستانهای بخش کشاورزی را تقویت میکند و در این راستا بیش از ۴۰ هنرستان در سال ۱۴۰۱ با کمک سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی راهاندازی شده و درصدد حمایت این حوزه هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: همچنین با راهاندازی شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۱، این شرکتها از حدود ۲۸۰ به ۴۸۰ شرکت دانشبنیان رسیده است که عموماً از جوانان کشاورز هستند و در حال توسعه مسیر و بستر در این بخش هستیم.وی افزود: تاکنون حدود شش دهکده نوآوری و فناوری نیز تاسیس شده و از سال آینده نیز به سمت راهاندازی مزارع نوآوری پیش میرویم که این مهم به بستر تولید و روستاها نزدیک تر است.
اعتماد بیشتر به جوانان سبب اجرای کارهای ناشدنی میشود
نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی بر لزوم توجه بیشتر به جوانان در حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: اعتماد بیشتر به جوانان سبب اجرای کارهای ناشدنی میشود.
سیدحسن ربانی نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز در اولین همایش ملی کشاورزان جوان ،با پرداختن به نگاه اسلام به جوانان، گفت: در اسلام پیشرفت انسان در همه عرصهها اعم از رشد معنوی و اخلاق در جوانی از اهمیت بسزایی برخوردار است.وی جوانی را دارای ویژگیهای برتر عنوان کرد و افزود: در صورتی جوانان پای کار بیایند، میتوانند کارهای نشدنی را شدنی کنند.
نماینده ولیفقیه در وزارت جهادکشاورزی، برگزاری مراسم «اولین همایش ملی کشاورزان جوان» را نقطه عطفی برای توجه به جوانان حوزه کشاورزی عنوان کرد.
ربانی از جوانان خواست تا مطالبهگر باشند و با پیشامدهای مختلف دلسرد نشوند. وی اراده جدی و ارتباط با خدا را راه سعادت جوانان عنوان کرد.
توانمندسازی نیروی انسانی جوان و کارآمد بخش کشاورزی برای تحقق امنیت و اقتدار غذایی
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ، در اولین همایش ملی کشاورزان جوان ، کشاورزان نمونه جوان و همچنین تولیدکنندگان برتر زیر ۳۵ سال در حوزه های مختلف کشاورزی اعم از زراعت، باغبانی، شیلات و ... از ۳۲ استان کشور، کانون های جوانان روستایی و عشایری، کارشناسان مروج جوان، مددکاران و تسهیلگران و همچنین حدود ۵۰ نفر از هنرجویان هنرستان های کشاورزی وابسته جهادکشاوری حضور داشتند.
عطاءالله ابراهیمی رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و دبیر اولین همایش ملی کشاورزان جوان در این مراسم، گفت: مهمترین چالشهای نیروی انسانی بخش کشاورزی کمبود نیروی انسانی ماهر، اشتغال ناچیز دانش آموختگان کشاورزی در بخش کشاورزی و کاهش تقاضای اجتماعی به آموزش های کشاورزی است. وی ادامه داد: تامین، توسعه و توانمندسازی کمی و کیفی نیروی انسانی کارآمد مورد نیاز بخش کشاورزی برای تحقق امنیت و اقتدار غذایی کشور در دستور کار قرار دارد.
ابراهیمی با اشاره به ایجاد و فعالسازی کانونهای جوانان روستایی و عشایری، یادآور شد: این کانونها یک نهاد مردمی، مستقل و غیردولتی و با عضویت جوانان روستایی و عشایری در محدوده سنی ۱۵ تا ۲۹ سال است که بهمنظور پیگیری اهداف پیشبینی شده در حوزه کشاورزی ایجاد میشود. وی از اهداف ایجاد کانونهای جوانان روستایی و عشایری را تقویت حس مشارکتجویی، همکاری و همیاری، توسعه مهارتهای شغلی و کارآفرینانه، مشارکت در صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست، تعامل با سازمانها، ارگانها و نهادهای دولتی و غیردولتی و غنیسازی اوقات فراغت برشمرد.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی درخصوص برنامه های در دست اقدام در حوزه جوانان روستایی و عشایری گفت: تربیت کشاورزان آینده و آموزش همراه با تولید از طریق حمایت تسهیلاتی به عنوان مشوق سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و ایجاد شغل برای دانش آموختگان، تشکیل صندوق خرد برای حمایت از جوانانی که می خواهند برای اولین بار در این حوزه سرمایه گذاری کنند و حمایت از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی از جمله این اقدامات است که باعث خواهد شد تا امیدی در دل کشاورزان جوان ایجاد کنیم که با سرمایه اندک صاحب مهارت و شغل کشاورزی شوند. وی افزود: در حال حاضر حدود دو هزار و دویست هنرجو در هنرستان های کشاورزی مشغول به تحصیل هستند که امروز ۴۳ هنرجو از ۷ مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اهواز، دزفول، فارس، گیلان، همدان، ورامین و کهگیلویه و بویراحمد به نمایندگی از این قشر نوجوان اینجا حضور دارند.
همچنین ۳۲ نفر کشاورز برگزیده جوان از ۳۲ استان، کارشناسان پهنه جوان که نقش مهمی در ارتقای بهره وری در کشاورزی کشور دارند، منتخب کانون های جوانان روستایی و عشایری نیز در این همایش حضور دارند.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم، از ۳۲ نفر کشاورزان جوان برگزید کشور به عنوان نماینده از هر استان، با اهدای لوح و تندیس توسط وزیر جهاد کشاورزی تقدیر شد.