به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور؛ روستایی گفت: رعایت دستورالعملهای فنی مؤسسه و دانشبنیان کردن کشاورزی دیم موجب افزایش ۳۵ درصدی در تولید محصولات زراعی طی سال گذشته است.
وی افزود: از مهمترین عوامل مؤثر در افزایش بهرهوری تولید، میتوان به استفاده از ارقام پرمحصول، تابآور و دارای دامنه مناسبی از مقاومت به بیماریها، افزایش ضریب نفوذ ارقام جدید در دیمزارها، استفاده کود پایه در کشت پاییزه، مقدار مناسب بذر در واحد سطح، تاریخ و عمق کشت مناسب اشاره کرد.
رئیس مؤسسه مهمترین عامل تأثیرگذار در افزایش تولید گندم دیم را مدیریت مناسب زمان کاشت برای بهکارگیری دانش فنی عنوان کرد و گفت: اگر در زمان کاشت توصیههای تحقیقاتی بهخوبی به کار گرفته شوند، امکان تولید محصول اقتصادی برای بهرهبردار تحت هر شرایطی فراهم خواهد شد، چون دانش فنی و بستههای زراعی برای شرایط مختلف (خشکسالی، شرایط نرمال و ترسالی) تهیه شده است و کشاورزان عزیز باید بیشترین دقت در مدیریت کاشت را داشته باشند.
روستایی استفاده از کودهای پایه در پاییز به میزان ۸۰ کیلوگرم کود اوره و ۵۰ کیلوگرم سوپر فسفات تریپل (موقع کشت و با جاگذاری کود زیر بذر) را یکی از عوامل مهم پایداری و افزایش تولید گندم در دیمزارها برشمرد و ادامه داد: مصرف یک کیلو کود ازته در پاییزه موجب افزایش ۱۰ الی ۱۲ کیلوگرمی عملکرد گندم در دیمزارها خواهد شد.
رئیس مؤسسه تحقیقات دیم کشور اعلام کرد: در سال زراعی جاری، 33 درصد از بذر مورد نیاز برای کاشت 4 میلیون هکتار گندم دیم در کشور تولید شده است و با تلاش محققین این مؤسسه و بخش خصوصی ضریب استفاده از بذر رسمی در برنامه جهش تولید به 45 درصد خواهد رسید.
گفتنی است؛ مؤسسه دیم از بدو تأسیس تا کنون، ۵۰ رقم گندم معرفی کرده است که ۲۷ رقم گندم نان زمستانه و بینابین برای مناطق سرد و معتدل، ۱۲ رقم گندم دوروم برای تولید پاستا و ماکارونی برای کشت در مناطق معتدل و گرمسیر دیم و ۱۱ رقم گندم نان بهاره برای مناطق گرمسیری بوده است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید