• ساعت : ۰۷:۵۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۰۲ 
  • تعداد بازدید : 187
رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات استان کرمان :
میزان تولید گندم كل استان در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶۳ هزارتن بوده است
رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات استان کرمان گفت: از جمله راه‌های افزایش عملکرد در واحد سطح به‌کارگیری مدیریت‌های به‌نژادی (شامل کاشت ارقام مناسب هر منطقه) و به‌زراعی در سطح مزرعه شامل تهیه بستر کاشت مناسب، استفاده از ماشین‌آلات مناسب کاشت، رعایت تاریخ مناسب کاشت، استفاده از سیستم‌های آبیاری مناسب، برنامه‌ریزی تغذیه مناسب مزرعه در طول فصل رشد و مبارزه با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در زمان مناسب و سموم توصیه شده از سوی کارشناسان است.

 به گزارش روابط‌عمومی سازمان تات به نقل  از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛  رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز بیان کرد: گندم گیاهی است تک‌لپه و علفی و یک‌ساله از تیره غلات Gramineae و جنس Triticum که دارای گونه‌های بسیار زیادی است. یکی از محصولات استراتژیک است و در بعضی از منابع از آن به‌عنوان یک سلاح استراتژی نام می‌برند.

 وی افزود: در ایران به‌خصوص باتوجه‌به شرایط تحریم خودکفایی در تولید آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. باتوجه‌به سازگاری وسیع این محصول مشهور است که در هر ماه از سال در منطقه‌ای از جهان در حال کاشت و در همان زمان در منطقه دیگری در حال برداشت است. گونه‌های زراعی گندم در دو گروه گندم نان و گندم ماکارونی قرار دارند.

 رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز اظهارکرد: استان کرمان در جنوب شرقی ایران واقع شده است. از شمال با استان‌های خراسان و یزد، از جنوب با استان هرمزگان، از شرق با سیستان و بلوچستان و از غرب با استان فارس همسایه است. مساحت این استان حدود ۱۸۳۲۸۵ کیلومترمربع است میانگین بارندگی در این استان حدود ۱۵۰ میلی‌متر است.

 وی افزود: سطح زیر کاشت گندم آبی در این استان حدود ۳۵ هزار هکتار است که بیش‌ترین آن در منطقه ارزوئیه (حدود ۱۸۰۰۰ هکتار) واقع شده است. بیش‌ترین سطح زیر کاشت در منطقه ارزوئیه به گندم ماکارونی، (۱۳۰۰۰ هکتار ارقام شبرنگ و تابان)، اختصاص‌یافته است و از بین این ارقام رقم شبرنگ بیش‌ترین سطح را داراست. از بین ارقام گندم نان بیش‌ترین سطح به ارقام خلیل، چمران ۲، سیروان و ستاره اختصاص دارد. راوری خاطرنشان کرد: در مناطقی از استان که مشکل شوری آب‌وخاک وجود دارد ارقام ارگ، نارین، برزگر و پریان به‌عنوان ارقام متحمل به شوری به کشاورزان معرفی شده‌اند.

 وی گفت: میزان تولید کل استان در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶۳ هزارتن بوده است که از این مقدار ۱۰۵ هزار تن مربوط به ارزوئیه، ۲۵ هزار تن مربوط به شهرستان بردسیر و ۳۳ هزار تن تولید سایر شهرستان‌های استان بوده است.

 رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی گفت: در سال‌های اخیر میزان بارندگی در استان همانند سایر مناطق کشور بسیار کاهش‌یافته است. در حال حاضر کشاورزان این منطقه علاوه بر مشکل خشکی با مشکل شوری آب‌وخاک نیز دست‌وپنجه نرم کرده و این مشکلات به طرز چشمگیری باعث کاهش عملکرد محصولات زراعی از جمله گندم در واحد سطح شده‌اند.

6.1.15.0
V6.1.15.0