به گزارش روابط عمومی سازمان تات، گلمحمدی حفاظت از ذخایر ژنتیکی را یکی از مهمترین مأموریتهای تات عنوان کرد و گفت: «باغ گیاهشناسی ملی ایران با ۴ هزار گونه گیاهی از مجموع ۸ هزار گونه گیاهی کشور، یکی از افتخارات ملی ماست. افزون بر این، هفت باغ گیاهشناسی دیگر نیز احیا شدهاند. در کنار آن، بانکهای ژن در این سازمان متمرکز شدهاند؛ از جمله در مرکز ذخایر تنوع زیستی گیاهپزشکی که با بیش از ۴ میلیون نمونه زنده و غیر زنده، نخستین در خاورمیانه و بین
گلمحمدی حفاظت از ذخایر ژنتیکی را یکی از مهمترین مأموریتهای تات عنوان کرد و گفت: سازمان تات با نگهداری و حفاظت از بیش از 5.6 میلیون نمونه زنده و غیز زنده منابع ژنتیکی نقشی بی بدیل در حفاظت از تنوع زیستی و منابع ژنتیکی کشور دارد. باغ گیاهشناسی ملی ایران با ۴ هزار گونه گیاهی از مجموع ۸ هزار گونه گیاهی کشور، یکی از افتخارات ملی ماست. افزون بر این، هفت باغ گیاهشناسی دیگر نیز احیا شدهاند. در کنار آن، بانکهای ژن در این سازمان متمرکز شدهاند؛ از جمله در مرکز ذخایر تنوع زیستی گیاهپزشکی که با بیش از ۴ میلیون نمونه زنده و غیر زنده، نخستین در خاورمیانه و بینظیر در جهان است.
گلمحمدی با تأکید بر ظرفیتهای بالای سازمان برای افزایش اثربخشی، اظهار داشت: «برنامهها و نقشه راه بیستساله تدوین شدهاند و آیندهپژوهیها در حال انجام است. این طرحها به زودی در وبسایت سازمان منتشر خواهد شد.»
رئیس سازمان تات همچنین از بازنگری طرحهای تحقیقاتی و تشکیل شوراهای راهبردی با محوریت معاونت ها و سازمان های اجرایی وزارت متبوع و حضور ذینفعان، دانشگاهیان و بخش خصوصی خبر داد و گفت: «هدف این است که اثربخشی سازمان از حدود دو میلیارد دلار به چهار میلیارد دلار تا پایان برنامه هفتم توسعه افزایش یابد. برای این منظور، از تحقیق محوری و مؤسسهمحوری عبور کرده و به سمت برنامهمحوری و حل مسائل واقعی کشور رفتهایم و برنامه ها به شکل مسئله محور و مبتنی بر اثربخشی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی انجام می شوند.»
وی با اشاره به بحرانهای اخیر در تولید خرما و طرحهای ملی چون جهش تولید در برنج و شکر، افزود: «در طرح جهش شکر، پیشبینی میکنیم در پایان برنامه هفتم توسعه، به خودکفایی ۱۰۰ درصدی برسیم.»
گلمحمدی با بیان اینکه نظام نوین آموزش و ترویج کشاورزی نیز در حال بازنگری است، گفت: «ترویج خصوصی در دستور کار قرار گرفته، چرا که با ظرفیتهای فعلی، پوشش کامل ممکن نیست.»
وی از ایجاد بزرگترین مرکز داده کشاورزی کشور در سازمان تات خبر داد و افزود: «چهار زیستبوم نوآوری و فناوری در سال جاری راهاندازی میشود. زیستبومهای گلخانهای در ورامین، صنایع غذایی در مشهد، گیاهان دارویی در اصفهان و برج فناوری رازی از جمله این پروژهها هستند.»
رئیس تات به موضوع هوشمندسازی و کاربرد هوش مصنوعی نیز پرداخت و گفت: «در سال گذشته، با استفاده از اینترنت اشیا، ده هزار هکتار از اراضی زیر پوشش آبیاری هوشمند رفت که منجر به کاهش ۱۸ درصدی مصرف آب و افزایش ۲۶ درصدی بهرهوری شد. سامانه "مزرعه من" نیز به زودی رونمایی میشود.»
گلمحمدی از سهم بالای سازمان در تدوین شاخصهای بهرهوری خبر داد و تصریح کرد: «سازمان تات از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور به عنوان دستگاه دوم کشور در حوزه بهرهوری شناخته شده است.»
وی همچنین به برنامههای مهمی در زمینه الگوسازی کشت، طراحی سامانه الگوی کشت ملی و آغاز تدوین برنامههای زراعی، باغبانی، شیلات و دام اشاره کرد و افزود: «هدف ما تطبیق کامل برنامهها با شرایط اقلیمی، کاهش بارندگیها و الزامات برنامه هفتم توسعه کشور است.»
گلمحمدی با اشاره به اهمیت پیوستهای مالی و فرهنگی در اجرای برنامهها گفت: «در حالیکه طبق قانون باید سالانه ۲۰۰ هزار هکتار آبیاری هوشمند اجرا شود، تاکنون بودجهای به آن اختصاص نیافته است.»
وی در پایان به برگزاری مراسم پنجاهمین سالگرد سازمان تات در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ اشاره کرد و افزود: «این مراسم با حضور مقامات عالیرتبه کشوری و لشکری برگزار میشود تا از تمام فعالان این عرصه، از نگهبان و کارگر ایستگاهها تا محققان، مدیران و وزرای سابق، قدردانی شود. پیش از این مراسم، نمایشگاهی از دستاوردهای سازمان در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد و تمام ایستگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور نیز یک هفته پیش از مراسم، برای بازدید عمومی باز خواهند بود.


